Χοιρινό κότσι στο φούρνο με πατάτες

Υλικά650 γρ. χοιρινό κότσι600 γρ. πατάτες1/2 ποτήρι λευκό κρασί4 κ. σ. ελαιόλαδο2 κλωνάρια δεντρολίβανοΑλάτι, πιπέριΕκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς.

Βήμα 2

Πλύνετε και καθαρίστε τις πατάτες. Κόψτε σε κομμάτια και αφήστε τες σε κρύο νερό μέχρι να προετοιμάσετε κότσι.

Βήμα 3

Τοποθετήστε το κότσι σε ένα ταψί.

Βήμα 4

Σουρώστε τις πατάτες, στεγνώστε τις με μια πετσέτα και τοποθετήστε τις σε ένα μπολ. Πασπαλίςτε με λάδι, αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο και ανακατέψτε.

Βήμα 5

Τοποθετήστε τις πατάτες στο ταψί με το κότσι, προσθέστε το κρασί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για τα πρώτα 20 λεπτά στους 150 βαθμούς.

Βήμα 6

Βγάλτε το κότσι, από το φούρνο και περιχύστε με τους χυμούς του. Ανεβάστε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήστε για άλλα 20 λεπτά.

newsbeast.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χοιρινό,choirino