Επιχείρηση «Ασπίδες»: Η φρεγάτα Ύδρα απέπλευσε με σταθμό στον Ναύσταθμο Κρήτης

Μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας της και μετά την σχετική απόφαση από το ΚΥΣΕΑ και την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια η φρεγάτα «Ύδρα» περίπου στις 22:00 της Δευτέρας 26/2 απέπλευσε από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας προκειμένου να ενταχθεί στην ευρωπαική αρμάδα των τεσσάρων πλοίων για την επιχείρηση «Aspides» στην Ερυθρά θάλσσα.

Όπως είχε δημοσιεύσει το Flashnews.gr, η φρεγάτα «Ύδρα» θα καταπλεύσει στον Ναύσταθμο Κρήτης στην Σούδα πριν ξεκινήσει το ταξίδι για την

Ερυθρά θάλασσα.

Στην επιχείρηση που αποσκοπεί στην προστασία των εμπορικών πλοίων από τις επιθέσεις των Χούθι, έχει αποφασιστεί να συμμετάσχουν:

Το Ιταλικό αντιτορπιλικό «Caio Duilio» που θα είναι επικεφαλής της ναυτικής αρμάδας

Η Ελληνική φρεγάτα «Ύδρα»

Η Γερμανική φρεγάτα «Hessen»

Η Γαλλική φρεγάτα ««Languedoc»

φρεγατα Hessenφρεγάτα ΎδραD554-Caio-DuilioD653-Languedoc

Η επιχείρηση «Aspides»

Η επιχείρηση θα είναι ενεργή κατά μήκος των κύριων θαλάσσιων γραμμών επικοινωνίας στην Ερυθρά Θάλασσα.

Επιχειρησιακός Διοικητής θα είναι ο Αρχιπλοίαρχος Βασίλειος Γρυπάρης και Διοικητής Δύναμης ο Αντιναύαρχος Στέφανος Κονσταντίνου. Το επιχειρησιακό στρατηγείο θα έχει έδρα στη Λάρισα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα Ευρωπαϊκά πολεμικά πλοία, θα κινούνται σε σχετικά κοντινή απόσταση το ένα με το άλλο ώστε να αλληλοκαλύπτονται έναντι κάθε μορφής επίθεσης σε μια τεράστια θαλάσσια περιοχή που ξεπερνά σε μήκος τα 1000 χλμ.

Αποκλειστικός στόχος τους θα είναι η προστασία των εμπορικών πλοίων που διέρχονται την περιοχή-  στην οποία καταγράφονται συχνές επιθέσεις από τους Χούθι είτε με βαλλιστικούς πυραύλους είτε με μη επανδρωμένα UAV και  Drones – σχηματίζοντας μια αντιαεροπορική «ασπίδα»  για την προστασία των εμπορικών πλοίων από τις επιθέσεις.

ΝαπΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επιχείρηση Ασπίδες, Ύδρα, Ναύσταθμο Κρήτης,epicheirisi aspides, ydra, nafstathmo kritis