Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου: Κυκλική πορεία στην Ασή Γωνιά

Η πορεία θα ξεκινήσει από την εκκλησία του Αγ.Γεωργίου που βρίσκεται μέσα στο χωριό. Θα συνεχίσει στον Χαϊνιόσπηλιο, θα φτάσει στον Χαβίδη Πόρο, θα κατηφορίσει στο ξωκλήσι του Τιμίου Σταυρού και στη συνέχεια θα βρεθεί πίσω στην Ασή Γωνιά.

Περιγραφή της πορείας από τον Φυσιολατρικό Σύλλογο:

«Θα κατηφορίσουμε για λίγο και στην συνέχεια με νότια κατεύθυνση θα ανηφορίσουμε μέσα από κατάφυτη λαγκαδιά και θα φθάσουμε

στον ‘Χαϊνιόσπηλιο’.

Στην συνέχεια θα βγούμε σε ανοικτό πεδίο και με δυτική κατεύθυνση θα φθάσουμε στην τοποθεσία ‘Χαβίδη Πόρος’ όπου θα είναι και το ψηλότερο σημείο της σημερινής μας πορείας.

Στην συνέχεια θα αρχίσουμε να κατηφορίζουμε και με θέα το χωριό Ασή Γωνιά,την κορυφή ‘Ομανιτέ’, το Κρητικό πέλαγος,την Αργυρούπολη και όχι μόνο θα φθάσουμε στο ξωκλήσι του Τιμίου Σταυρού.Συνεχίζουμε κατηφορικά σε μονοπάτι και τερματίζουμε στο χωριό από όπου είχαμε ξεκινήσει.

Υψομετρική κλιμάκωση: 390μ-340μ-700μ-840μ-390μ

Όσοι δεν επιθυμούν να περπατήσουν μπορούν να κάνουν βόλτα στο χωριό και στην συνέχεια με το λεωφορείο να μεταβούν στο σπήλαιο της Αγ. Δύναμης για επίσκεψη. Στην συνέχεια μπορούν να περπατήσουν 10-15 λεπτά μέχρι το Ρωμαϊκό νεκροταφείο της αρχαίας Λάππας με τους λαξευτούς τάφους. Εδώ βρίσκεται και το εκκλησάκι των Πέντε Παρθένων και ο αιωνόβιος πλάτανος με τις πέντε βρύσες. Ένα ωραίο σημείο για την βόλτα και επιστροφή για συνάντηση όλοι μαζί και φαγητό στις ωραίες ταβέρνες της Αργυρούπολης».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, Κυκλική, Ασή Γωνιά,fysiolatrikos syllogos irakleiou, kykliki, asi gonia