Κοτόπουλο λεμονάτο στην κατσαρόλα

Υλικά1 κιλό μπούτια κοτόπουλου250 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα500 γρ. καρότα, κομμένα ρε ροδέλες500 γρ. πατάτες, κομμένες σε χοντρές φέτες6 σκελίδες σκόρδο1 λεμόνι40 γρ. μέλι1 κύβο ζωμού κοτόπουλουΜια χούφτα θυμάριΜια χούφτα δεντρολίβανο1 κ. σ. ελαιόλαδοΑλάτιΦρεσκοτριμμένο πιπέριΕκτέλεση

Βήμα 1

Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα και προσθέστε τα μπούτια κοτόπουλου (με την επιδερμίδα προς τα κάτω. Σοτάρετε για 10-15 λεπτά, γυρίζοντας μια φορά, μέχρι τα κομμάτια κοτόπουλου να πάρουν χρώμα παντού.

Βήμα 2

Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο,

σοτάρετε και μόλις αρωματιστούν προσθέστε τα καρότα και τις πατάτες.

Βήμα 3

Εντωμεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ τρίψτε το ξύσμα του λεμονιού και στύψτε το χυμό του. Προσθέστε το μέλι και θρυμματίστε μέσα τον κύβο ζωμού. Ρίξτε 500 ml βραστό νερό και ανακατέψτε για να λιώσει το μέλι. Ρίξτε το μείγμα στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο.

Βήμα 4

Προσθέστε τα κλωνάρια των μυρωδικών με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι, καλύψτε με το καπάκι και χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια. Μαγειρέψτε περίπου για 1-1,5 ώρα, μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι ροζ.

newsbeast.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κοτόπουλο,kotopoulo