Μετεκλογικές αλαζονικές συμπεριφορές στον δήμο Πλατανιά


• Έρχεται αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΒΑ για τους Δημότες;
• Πωλείται το Μουσείο Αλιείας στο Κολυμπάρι;

Αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές στον Δήμο Πλατανιά η σύγκλιση του Συμβουλίου της ΔΕΥΑΒΑ ήταν ένα «νέο» δείγμα, παρά τις αντίθετες προεκλογικές διαβεβαιώσεις στα μικρόφωνα, των «νέων» συμπεριφορών στο Δήμο. Αλαζονεία στο μέγιστο βαθμό εκ μέρους του ορισθέντα από τον κ. Μαλανδράκη, του Προέδρου της ΔΕΥΑΒΑ, κ. Ευτύχη Μαυρογένη και συζητήσεις για αυξήσεις των τιμών – αν είναι δυνατόν! Απαράδεκτες

πολιτικές δεδομένης της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης των Δημοτών του Πλατανιά.

Είναι πολύ σημαντικό για όλους όσους ασχολούνται με τα κοινά, να αντιλαμβάνονται τα όρια του σεβασμού και της σημασίας του έργου τους για τους Δημότες, με κατανόηση και εκτίμηση για την άλλη γνώμη και δη για τη μείζονα αντιπολίτευση.

Τελείωσαν οι εκλογές στον Πλατανιά, αλλά δυστυχώς συνεχίζουν οι σύμβουλοι του κ. Μαλανδράκη την ίδια χείριστη συμπεριφορά που είχαν και κατά την προεκλογική περίοδο:

• Είναι δυνατόν την ώρα του Συμβουλίου της ΔΕΥΑΒΑ να υπάρχουν φυλλάδια και κάρτες της προεκλογικής περιόδου μαζί με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, στην αίθουσα που διεξαγόταν τα Διοικητικά Συμβούλια;
• Είναι δυνατόν ο Πρόεδρος μιας Κοινωφελούς Επιχείρησης να είναι προκλητικός και αυθάδης απέναντι σε εμάς που εκπροσωπούμε Δημότες και αγωνιούμε και αντιδρούμε για αυξήσεις που συζητούνται από τη Δημοτική Αρχή στα τέλη της ΔΕΥΑΒΑ;

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω από τη σύνθεση του Συμβουλίου της ΔΕΥΑΒΑ, για να γνωρίζουν όλοι, ποιοι παρευρίσκονταν. Παρόντες ήταν: ο Αντιδήμαρχος κύριος Αρχοντάκης, η Αντιπρόεδρος – υπάλληλος, ο κύριος Μπουρδάκης, ο κύριος Παρασχάκης, η εκπρόσωπος των εργαζομένων. Η αντιπολίτευση εκπροσωπείται από την παράταξη μας με δυο μέλη, από εμένα προσωπικά και την κυρία Μαστοράκη – Βεριβάκη Γιούλη, η οποία απουσίαζε.

Ο κ. Μαυρογένης ξεκίνησε να διαβάζει τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Διοικητικού Συμβουλίου και ταυτόχρονα προκαλούσε, επιδεικνύοντας αλαζονική συμπεριφορά. Για παράδειγμα, καθ’ όλη την διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου, έλεγε τι σταυρούς πήρε, από πού τους πήρε, προκαλώντας δυσφορία ακόμα και στους συνυποψήφιους του, αλλά και σε όλα τα μέλη του Συμβουλίου. Σε κάθε περίπτωση, δεν δικαιολογείται τέτοια απαράδεκτη συμπεριφορά σε επίσημο Συμβούλιο κοινωφελούς επιχείρησης. Αναφέρομαι στον κύριο Μαυρογένη προσωπικά για συγκεκριμένους λόγους, διότι πίστεψε ότι μπορεί να με μειώσει με την συμπεριφορά του, η οποία είναι γνωστή ανά τον Νομό. Ασφαλώς δεν έχει καταλάβει σε ποιον απευθύνεται. Πρέπει να έχει υπόψη του ότι δεν μας πτοούν ούτε απειλές ούτε εξώδικα.

Κύριε Δήμαρχε,

Όλοι γνωρίζουν ότι τον κ. Μαυρογένη τον τοποθετήσατε στην θέση του Προέδρου της ΔΕΥΑΒΑ, και λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας, ως δικηγόρου. Θα πρέπει να διαχειριστεί πολλά. Το βασικό όμως που πρέπει να επιλύσει είναι το γεγονός ότι η ΔΕΥΑΒΑ βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, όπως αποδεικνύουν οι οικονομικές καταστάσεις της επιχείρησης.

Αγαπητοί Δημότες,

Ερώτηση: Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ βρίσκεται συχνά στην επιχείρηση;
Απάντηση: Λόγω των υποχρεώσεών του, όποτε του επιτρέπει ο χρόνος του έρχεται στην επιχείρηση. Βέβαια, συμμετέχει σχεδόν πάντα στα Διοικητικά Συμβούλια της επιχείρησης (συνήθως μία φορά την εβδομάδα).

Ερώτηση: Πώς διοικείται η ΔΕΥΑΒΑ;
Απάντηση: Δυστυχώς προκρίνονται οι απευθείας αναθέσεις. Ενδεικτικά, στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο υπήρχαν επτά (7) θέματα που αφορούσαν απευθείας αναθέσεις. Είναι μονόδρομος οι απευθείας αναθέσεις ή εξυπηρετούν άλλους σκοπούς; Διερωτώμεθα.

Ερώτηση: Η ΔΕΥΑΒΑ είναι οικονομικά βιώσιμη;
Απάντηση: Όπως φαίνεται και από τον απολογισμό, ισολογισμό και τα αποτελέσματα χρήσεως του 2022, η ΔΕΥΑΒΑ παρουσιάζει ζημία.

Ερώτηση: Τι πρότεινε ο κ. Πρόεδρος της ΔΕΥΒΑ ως λύση;
Απάντηση: Ο κ. Μαυρογένης ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει αύξηση των τιμών.

Όμως αυτό που δεν ειπώθηκε από τη Δημοτική Αρχή είναι πόσο θα αντέξει ο Δημότης…

Εμείς απαιτούμε επιτακτικά: μείωση και όχι αύξηση των τιμών της ΔΕΥΑΒΑ.

Το αντικείμενο της επιχείρησης αυτής είναι η προσφορά υπηρεσιών για το κοινό καλό: η ύδρευση, η άρδευση και η αποχέτευση, που θα πρέπει η διοίκηση να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να φέρει το ιδανικότερο αποτέλεσμα και όχι να είναι στον αυτόματο πιλότο, διότι έτσι οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στον γκρεμό.

Η παράταξή μας έχει υποδείξει τεκμηριωμένα τι πρέπει να γίνει, παρουσιάζοντας συνετές και δοκιμασμένες διοικητικές πρακτικές, ώστε αντί ζημίας να επέλθει όφελος στην επιχείρηση. Δυστυχώς, όμως, οι προτάσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βρίσκουν πάντα την αντίθεση ή ακόμη και την απαξίωση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής.

Οι προτάσεις μας είναι συγκεκριμένες – και τις παρουσιάζω και σε αυτή τη χρονική στιγμή, μακριά από οποιαδήποτε προεκλογική σκοπιμότητα – έτσι ώστε να δοθούν λύσεις άμεσα, γιατί αυτό είναι το πρώτο μας μέλημα, με αξιοπιστία, βάζοντας ως προτεραιότητα τον Δημότη.

Ενδεικτικές μας προτάσεις:

• Να δοθεί ένα τέλος στις απευθείας αναθέσεις – χάνονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
• Να ξεκινήσει άμεσα να στηθεί λογιστική αποθήκη – το κέρδος είναι τεράστιο και για αυτό κάθε επιχείρηση επιδιώκει τη βέλτιστη λειτουργία της.
• Να πραγματοποιούνται αγορές με ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς – οι τωρινές διαδικασίες ζημιώνουν την επιχείρηση με 20%-40% επιπλέον κόστος σε κάθε μεμονωμένη αγορά.
• Να αντικατασταθούν τα δίκτυα όπου απαιτείται γιατί υπάρχουν διαρροές – οι απώλειες του νερού είναι τεράστιες.
• Να μειωθεί το ενεργειακό κόστος, αξιοποιώντας ανταγωνιστικά τιμολόγια εναλλακτικών παρόχων και κυρίως αξιοποιώντας ήπιες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (πχ φωτοβολταϊκά και ξεκινώντας ενεργειακές κοινότητες ώστε να ωφελούνται όλοι οι δημότες).

Σημειωτέον ότι τα ανωτέρω σημεία τα έχουμε αναδείξει επανειλημμένες φορές, με τον πλέον επίσημο τρόπο, στα Δημοτικά Συμβούλια του Πλατανιά, καθώς είμαστε μάρτυρες μιας αδιάλειπτης οικονομικής αιμορραγίας χωρίς σταματημό – και εις βάρος όλων μας.

Και τώρα έρχεται η Δημοτική Αρχή μέσω του Προέδρου της ΔΕΥΑΒΑ και ζητάει αύξηση τιμών…

Για ποια αύξηση μιλάτε; Ντροπή σας! Απαράδεκτο να κάνετε αύξηση στα τιμολόγια αντί για μείωση.

Να προσλάβετε κάποιον να διαχειριστεί τη ΔΕΥΑΒΑ, ο οποίος θα φέρει όφελος αντί ζημίας για τον δημότη, καθώς εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι εσείς είστε, τουλάχιστον, ανεπαρκείς.

Ερώτηση: Ξέρετε τι θα πετύχετε με τις συνεχείς αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΥΑΒΑ;
Απάντηση: Θα συντομεύσετε την ιδιωτικοποίηση της. Και είμαστε απόλυτα εναντίον.

Αγαπητοί εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΒΑ,

Σεβαστό το πανό που βάζετε στην είσοδο της ΔΕΥΑΒΑ και που αναφέρει ότι δεν πωλείται το νερό και ότι είναι κοινωνικό αγαθό – συμφωνούμε απόλυτα – όμως, το πρόβλημα υπάρχει όταν οι αιρετοί δεν κάνουν χρηστή αλλά προβληματική διαχείριση με λαθεμένες προτεραιότητες.

Είμαι σύμφωνος και με την ανακοίνωση σας στις 9 Μαρτίου 2023, όπου δηλώνατε την αντίθεσή σας στην ιδιωτικοποίηση του νερού και ζητούσατε άμεση απόσυρση του Νομοσχεδίου δημιουργίας της Ρ.Α.Α.Ε.Υ, το οποίο αφαιρεί το δικαίωμα στη διαχείριση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης. Οι αιρετοί όμως δεν έχουν καταλάβει ότι η διαχείριση που κάνουν θα οδηγήσει την ΔΕΥΑΒΑ με μαθηματική ακρίβεια στην ιδιωτικοποίηση και αυτό γιατί δίνουν το περιθώριο τεράστιου κέρδους στον κάθε ιδιώτη/ενδιαφερόμενο, από τις δικές τους αδιανόητες παραλείψεις… αντί να ακολουθούν τις υποδείξεις που κάνουμε με καλή πρόθεση, ώστε να έχει ο Δήμος μας σημαντικότατο όφελος.

Για το Μουσείο Αλιείας στο Κολυμπάρι:

Θα ήθελα δημόσια να ενημερώσω τους δημότες και ιδιαίτερα τους μετόχους του Μουσείου ότι μετά την καταστροφή του, πιθανόν οι Δημοτικοί Άρχοντες να έχουν δρομολογήσει και την πώλησή του…

Όλοι οι μέτοχοι και όσοι προσέφεραν ο,τιδήποτε για τη δημιουργία αυτού του Μουσείου θα πρέπει να συγκεντρωθούμε και να πάρουμε αποφάσεις – για να μην αφήσουμε κανέναν να ορίσει τι θα γίνει, πριν από εμάς για εμάς.

Κάποιος κύριος ή κάποιοι κύριοι από ότι πληροφορήθηκα προεκλογικά διέδιδαν μέσω αφισοκολλήσεων ότι θα επαναλειτουργήσουν το Μουσείο και θα ανακαινίσουν το σχολείο εφόσον γίνουν Δημοτική Αρχή…

Σε κάθε περίπτωση και για κάθε θέμα του Δήμου Πλατανιά δεσμεύομαι, έχοντας ηθική υποχρέωση, ότι θα υπάρξει συνέχεια. Σας δηλώνω ότι θα είμαι η σκιά των διοικούντων, προς όφελος των Δημοτών μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα