Ο “νταής” Τσιμπανάκος και ο εριστικός – αλλά μετανιωμένος – Μαρτσούκος

Παρότι η φιλοξενία της διοίκησης της ΠΑΕ Καλαμάτας ήταν άψογη, όπως αυτό επιβεβαιώθηκε και από την επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Χανιά, δεν μπορεί να παραγραφεί η αήθης συμπεριφορά ενός ανθρώπου που πέρασε από την πόλη, ως ποδοσφαιριστής του ΑΟ Χανιά, κάτι το οποίο δεν φάνηκε να υπολογίζει, αφού προχωρώντας σε μια απαράδεκτη συμπεριφορά δεν δίστασε να προπηλακίσει και να απειλήσει τον Γιώργο

Βρέντζο, να βρίσει τα Χανιά και τον Αντώνη Ροκάκη!

Όλα ξεκίνησαν πριν την έναρξη του αγώνα της Καλαμάτας, όταν ο Γιώργος Βρέντζος, μετά από συνενοήση με τον παρατηρητή του αγώνα και για λόγους ασφαλείας, με τη συνοδεία – ευτυχώς απ’ ότι φάνηκε αργότερα – 2 μελών της προσωπικής ασφάλειας του, προσπάθησε να μεταβεί στο χώρο της VIP εξέδρας, προκειμένου να παρακολουθήσει τον αγώνα, διασχίζοντας τον αγωνιστικό χώρο, εισερχόμενος από τον χώρο των αποδυτηρίων. Εκεί, υπό το βλέμμα πολλών ανθρώπων και από τις δύο ομάδες, αντί για καλωσόρισμα, δέχτηκε τον άμεσο και απρόκλητο προπηλακισμό, καθώς και τις απειλές, από τον τεχνικό διευθυντή της Καλαμάτας Ευρυπίδη Τσιμπανάκο. Με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων το επεισόδιο έληξε χωρίς περαιτέρω παρατράγουδα.

Προσωρινά όμως, καθώς συνεχίστηκε μετά το τέλος του αγώνα στα δημοσιογραφικά θεωρεία, όπου ο Γιώργος Βρέντζος μετέβει μετά τη λήξη περιμένοντας να ολοκληρωθεί η αποχώρηση των φιλάθλων της Καλαμάτας. Εκεί παρουσιάστηκε ο τεχνικός διευθυντής της Καλαμάτας, ο οποίος, ξανά υπό το βλέμμα αρκετών μαρτύρων, μεταξύ αυτών και του Προέδρου της Super League 2, Πέτρου Μαρτσούκου, όχι μόνο προπηλάκισε εκ νέου τον εξωδιοικητικό παράγοντα των Χανίων αλλά επιπλέον, βρισκόμενος κυριολεκτικά σε ντελίριο, εξαπέλυσε βαριές ύβρεις και απειλές ενάντια στον Αντώνη Ροκάκη και γενικά την ομάδα των Χανίων. Το επεισόδιο έληξε με την αποχώρηση του στελέχους της ΠΑΕ Καλαμάτα, μετά από παρέμβαση των ανθρώπων της αστυνομίας και της ΔΕΑΒ.

Δυστυχώς, τα συγκεκριμένα περιστατικά δεν ήταν τα μόνα δυσάρεστα γεγονότα στο χθεσινό αγώνα. Με τη λήξη, ενώ επικρατούσε απόλυτη ηρεμία, με τους διοικούντες της Καλαμάτας να συγχαίρουν τον Γιώργο Βρέντζο για τη νίκη των Χανίων και εκείνος να τους ευχαριστεί για την εξαιρετική φιλοξενία, ήταν η σειρά του Πέτρου Μαρτσούκου να επιτεθεί φραστικά, έστω και με κόσμιο τρόπο (καμία απολύτως σχέση με τη συμπεριφορά Τσιμπανάκου), στον εξωδιοικητικό παράγοντα των Χανίων, όχι μόνο ζητώντας του το λόγο για τις ανακοινώσεις της χανιώτικης ΠΑΕ εναντίον του προέδρου της SL2 αλλά και παίζοντας τον συνήγορο της Καλαμάτας και της ΚΕΔ αναφορικά με τη διαιτησία του χθεσινού αγώνα, για την οποία η ΠΑΕ Χανιά είχε εκφράσει τις ανησυχίες της τις προηγούμενες μέρες. Πιθανόν ο Πρόεδρος της SL2 να ήθελε να φανεί αρεστός στους ανθρώπους της ΠΑΕ Καλαμάτα, της οποίας η ψήφος φέρεται να ήταν καθοριστική για την εκλογή του.

Ο λεκτικός, σχετικά ήπιος, διαπληκτισμός μεταξύ των δύο παραγόντων, υπό την παρουσία αρκετών μαρτύρων, έγινε αντιληπτός από μερίδα φιλάθλων της Καλαμάτας, αποτελώντας την αφορμή για να προκληθεί μεγάλη ένταση μεταξύ των φιλάθλων και των αντρών της προσωπικής ασφάλειας του Γιώργου Βρέντζου. Κάποιοι φίλαθλοι της Καλαμάτας πέταξαν πλαστικά μπουκάλια και άλλα αντικείμενα προς το μέρος του παράγοντα των Χανίων και των μελών της ασφάλειας του, με έναν εξ’ αυτών να επιστρέφει ένα από τα μπουκάλια προς τους φιλάθλους της Καλαμάτας, με συνέπεια να προκληθεί μεγάλη ένταση και να υπάρξει κίνδυνος για γενική σύρραξη. Την ίδια στιγμή, πλησίασε τον Γιώργο Βρέντζο κάποιο άτομο (σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Καλαμάτα πρόκειται για πρώην διοικητικό στέλεχος της τοπικής ομάδας) και άρχισε να τον βρίζει, με τον παράγοντα των Χανίων να του απαντάει και να απειλείται συμπλοκή μεταξύ των δύο αντρών. Τα πράγματα σταδιακά ηρέμησαν, με την παρέμβαση κυρίως της αστυνομίας αλλά και των ανθρώπων της Καλαμάτας καθώς και του Πέτρου Μαρτσούκου, ο οποίος προφανώς κατάλαβε ότι, έστω και άθελα του, αποτέλεσε την αφορμή για τα επεισόδια. Τα πράγματα ηρέμησαν και τελικά έληξαν με την αποχώρηση και παραμονή του Γιώργου Βρέντζου εντός των δημοσιογραφικών θεωρείων, υπό τη συνοδεία της αστυνομίας και του Προέδρου της SL2, ο οποίος μετά την αρχική παρεκτροπή του έδειξε έμπρακτα τη μεταμέλεια του, αναλαμβάνοντας πυροσβεστικό ρόλο και δείχοντας ενδιαφέρον για την ασφαλή αποχώρηση από το γήπεδο τόσο του Γιώργου Βρέντζου όσο και της αποστολής των Χανίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τα παραπάνω γεγονότα υπάρχουν πλήθος αυτόπτων μαρτύρων, μεταξύ αυτών ο επικεφαλής της ΔΕΑΒ καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας.

sportcaster.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα