Ο Βορίδης αποφάσισε αποχή για τα ομόφυλα ζευγάρια, παραμένει υπουργός

‘Οπως ανακοίνωσε μετά το τέλος του σημερινού υπουργικού συμβουλίου, ο Μάκης Βορίδης θα επιλέξει εντέλει την αποχή στη ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Έπειτα από συνεννοήσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Επικρατείας έλαβε την παραπάνω απόφαση προκειμένου να μην υπάρξουν περαιτέρω αναταράξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Με δεδομένη πλέον την απόφαση του κορυφαίου υπουργού να μην υπερψηφίσει την νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, παραμένοντας

κανονικά στη θέση του όπως είχε αποκαλύψει ήδη από το πρωί ο Βασίλης Σκουρής στη στήλη του «Παιχνίδια Εξουσίας», το ενδιαφέρον μετατοπίζεται σε τυχόν άλλες διαφοροποιήσεις από υπουργούς ή υφυπουργούς και κατά πόσο θα τύχουν της ίδιας μεταχείρισης. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Βορίδης ήδη από την περασμένη εβδομάδα είχε προαναγγείλει τη διαφοροποίησή του, υπογραμμίζοντας τη διαφωνία του με την υιοθέτηση του πολιτικού γάμου και της τεκνοθεσίας για ομόφυλα ζευγάρια.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι ότι ο κ. Βορίδης είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις του για το συγκεκριμένο θέμα πριν γίνει υπουργός και συνεπώς δεν υπάρχει για εκείνον ζήτημα παραμονής του στην κυβέρνηση.

Σε ερώτηση για το το θα ισχύσει για υφυπουργούς οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι δεν είναι μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και πρόσθεσαν «αφήστε να δούμε τι θα πράξουν στην ψηφοφορία».

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, η οποία διήρκεσε περισσότερες από τρεις ώρες, έγινε εκτενής συζήτηση για το θέμα και σύμφωνα με πληροφορίες τοποθετήθηκαν για το ζήτημα αυτό 14 μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νομοσχέδιο αναμένεται να αναρτηθεί ίσως και εντός της ημέρας για δημόσια διαβούλευση, η οποία προγραμματίζεται να διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα, ενώ η ψήφιση υπολογίζεται να γίνει λίγο μετά το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.

dnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βορίδης,voridis