Πιστοί στο ραντεβού και φέτος! Μεγάλη προσέλευση του κόσμου στη λαϊκή εμποροπανήγυρη των Βρυσών (φωτο – βίντεο)

Το ραντεβού δόθηκε και φέτος στις Βρύσες Αποκορώνου την Κυριακή των Βαΐων.

Παραγωγοί και πωλητές έστησαν τους πάγκους τους και υποδέχτηκαν για μια ακόμα χρονιά τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών.

Η καθιερωμένη λαϊκή αγορά – εμποροπανήγυρη στήθηκε στη διασταύρωση Βαφέ – Νίππος.

Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τοπικά προϊόντα, είδη λαϊκής τέχνης, είδη ένδυσης κ.α., από παραγωγούς και πωλητές της ευρύτερης περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της εμποροπανήγυρης συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς

διαρκείας για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου για όποιον επιθυμεί να συνεισφέρει.

Η αντιδήμαρχος πολιτισμού του δήμου Αποκόρωνα, Αργυρώ Μπενάκη ανέφερε για τη φετινή διοργάνωση: «Για δέκατη χρονιά με μοναδική διακοπή τα δύο χρόνια της πανδημίας, ξαναγίνεται το πασχαλιάτικο παζάρι. Είναι παραγωγοί με ντόπια προϊόντα, με πασχαλινά και εποχικά είδη, ο καιρός είναι καλός, ο κόσμος είναι πολύς. Είναι διπλή ωφέλεια γιατί και θα τονωθεί η ντόπια κοινωνία και ο κόσμος θα εφοδιαστεί με φρέσκα νόστιμα προϊόντα του Αποκόρωνα. Ενώ γινόταν κάθε Μ. Παρασκευή, το καθιερώσαμε να γίνεται την Κυριακή των Βαΐων γιατί τη Μ. Παρασκευή έχει και άλλα παζάρια στον νομό Χανίων».

Η βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Σέβη Βολουδάκη που βρέθηκε στο παζάρι δήλωσε: «Όπως κάθε Κυριακή των Βαΐων, στο παζάρι των Βρυσών, η παράδοση συναντά τις γιορτές του Πάσχα. Είμαστε όλοι εδώ να ψωνίσουμε τα παραδοσιακά προϊόντα, να δούμε τους παραγωγούς και να μπούμε με το καλό στη Μ. Εβδομάδα»

To Flashnews.gr ήταν χορηγός επικοινωνίας

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πιστοί, Μεγάλη, Βρυσών,pistoi, megali, vryson