Ρέθυμνο: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον Μαρουλά (φωτο)

Ισχυρή ήταν η κινητοποίηση για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στα όρια του οικισμού Μαρουλά με τον Τσεσμέ, τα ξημερώματα του Σαββάτου και σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική υπηρεσία αλλά και ομάδες εθελοντών που έσπευσαν στο σημείο.

Υπενθυμίζεται πως η φωτιά ξέσπασε στις 4 τα ξημερώματα σε αγροτοδασική έκταση στα όρια του οικισμού, κινητοποιώντας ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο δίνοντας πολύωρη μάχη με τις φλόγες.Στο σημείο βρέθηκαν και εθελοντές της ομάδας ΕΝΑ Πολιτικής Προστασίας Ρεθύμνου που συνέδραμαν το έργο των υπηρεσιών.

Λόγω των

ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή , ο Νομός Ρεθύμνης τέθηκε άμεσα σε γενική επιφυλακή απο τον Περιφερειάρχη Κρήτης, για την περαιτέρω ενίσχυση των δυνάμεων που επιχειρούν στο σημείο.

Συνολικά 10 οχήματα, 20 άνδρες και δύο πεζοπόρα τμήματα και εθελοντές βρέθηκαν στην “πρώτη γραμμή” καταφέρνοντας ευτυχώς να περιορίσουν την πυρκαγιά εντός της ρεματιάς έγκαιρα, καθώς η φωτιά πέρασε σε απόσταση αναπνοής απο μια κατοικία και μια επιχείρηση στην περιοχή, χωρίς ευτυχώς να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές.

Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας ενεργεί προανάκριση ενώ ισχυρές δυνάμεις θα παραμείνουν στο σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η απαγόρευση καύσης είναι σε ισχύ έως και τις 15 Νοεμβρίου συνεπώς και ιδιαίτερα λόγω των θυελλωδών ανέμων , η σύσταση για την απαγόρευση οποιασδήποτε δραστηριότητας εμπεριέχει καύση, παραμένει αυστηρά σε ισχύ.

Δείτε το βίντεο από το σημείο:

goodnet.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρέθυμνο, Υπό, Μαρουλά,rethymno, ypo, maroula