Ξεκίνησε ο βιολογικός ψεκασμός από τον Δήμο Χανίων, σε δημοτικούς χώρους, σχολεία και πάρκα για την προστασία των πεύκων

Από την περιοχή των Αγίων Αποστόλων, ξεκίνησε σήμερα, 30 Οκτωβρίου 2023, ο ψεκασμός για την αντιμετώπιση της πυτιοκάμπης των πεύκων, με βιολογικό σκεύασμα από εξειδικευμένο συνεργείο, σε χώρους του Δήμου Χανίων.

Στο πλαίσιο της προστασίας των δέντρων, θα ψεκαστούν όλοι οι δημοτικοί χώροι, στους οποίους φύονται πεύκα όπως σχολεία, πάρκα, χώροι πρασίνου κ.α. για την καταπολέμηση του εντόμου Thaumetopaea pityocampa, το οποίο στο στάδιο της προνύμφης προσβάλλει τις βελόνες του πεύκου.

Συγκεκριμένα

για τους σχολικούς χώρους, ο ψεκασμός θα πραγματοποιείται τις ημέρες που τα σχολεία θα είναι κλειστά.

Το έντομο παρουσιάζει δραστηριότητα κατά τους χειμερινούς μήνες του έτους, ενώ εκτός από την προσβολή των πευκοβελόνων που δημιουργεί στα δέντρα η προνύμφη του, στην επαφή με τον άνθρωπο και ιδιαίτερα στα παιδιά, δημιουργεί ερεθισμούς, κνησμό, αλλεργίες, αναπνευστικά προβλήματα κλπ.

Οι ψεκασμοί που άρχισαν σήμερα από την περιοχή των Αγίων Αποστόλων, θα συνεχιστούν την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου στα πεύκα των γύρω δρόμων, ενώ σταδιακά θα καλυφθούν όλοι οι δημοτικοί χώροι που υπάρχουν πεύκα στον Δήμο Χανίων.

Ο ψεκασμός θα διενεργείται κατά τις πρωινές ώρες 07.00 -10.00, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες ενώ οι πολίτες παρακαλούνται είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες σύμφωνα με τη σήμανση που θα υπάρχει.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξεκίνησε, Δήμο Χανίων,xekinise, dimo chanion