Brown Hotels: 15 τα νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα ως το 2023 – Το διπλό χτύπημα στη Θεσσαλονίκη

Δύο ξενοδοχεία στη Θεσσαλονίκη θα ανοίξει η Ισραηλινή εταιρεία μέσα στο 2023. 

«Πρέπει να είμαστε σε αυτή τη χώρα. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα είναι κάτι πολύ παραπάνω από τη Μύκονο και την εμπειρία της ηλιοθεραπείας, είναι μια ολιστική εμπειρία για τον επισκέπτη»

τόνισε τις προηγούμενες ώρες σε συνέδριο για την ακίνητη περιουσία, ο Leon Avigad, ιδρυτής της Ισραηλινής εταιρείας Brown Hotels, η οποία μέχρι το τέλος του 2023 αναμένεται να φτάσει τα 15 νέα ξενοδοχεία υπό την επωνυμία της σε όλη την Ελλάδα.

Για το επόμενο χρονικό διάστημα η Θεσσαλονίκη θα είναι στο στόχαστρο των ενεργειών της Brown Ηotels, με την εταιρεία να ολοκληρώνει, μέσα στο 2023, την πρώτη της επένδυση στην πόλη, το Brown Salonica, το οποίο, επί της ουσίας, είναι το παλιό ξενοδοχείο ‘’Βιέννη’’ επί της οδού Εγνατίας 2-4 στο κέντρο της συμπρωτεύουσας.

Στο συγκεκριμένο κτίριο, επιφάνειας 3.000 τ.μ., το οποίο αγοράστηκε από την Brown την άνοιξη του 2020 αντί του ποσού των 3,5 εκατ. ευρώ, στεγάζονταν από το 2012 υπηρεσίες εκπαίδευσης από γνωστό κολλέγιο της Θεσσαλονίκης και η συμφωνία προέβλεπε τη λειτουργία τους εκεί έως και το τέλος της προηγούμενης εκπαιδευτικής περιόδου (του 2020), όπως και έγινε.

Μετά το τέλος της μίσθωσης από την συγκεκριμένη επιχείρηση, ξεκίνησαν και οι εργασίες για την ανακαίνιση, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, με το νέο ξενοδοχείο να διαθέτει 77 δωμάτια, καθώς επίσης εστιατόριο, μπαρ και αίθουσα συνεδριάσεων.

Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Avigad, αυτό θα είναι μόνο το πρώτο ξενοδοχείο της αλυσίδας στη Θεσσαλονίκη, αφού θα ακολουθήσουν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια και άλλα, καθώς θεωρεί ότι η συμπρωτεύουσα έχει ακόμα περισσότερες προοπτικές από την Αθήνα, αφού διαθέτει πολύ εύκολη πρόσβαση στην παραλία, μεγάλη ιστορία και πολύ καλό φαγητό, τρία στοιχεία που την κάνουν ιδιαίτερα ελκυστικά για τους επισκέπτες.

Την ίδια χρονιά πρόκειται να ανοίξει και το έτερο ξενοδοχείο της ισραηλινής εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, στις πρώην Καπνοποθήκες Μιχαηλίδη, στη συμβολή των Ναυμαχίας Λήμνου και Δωδεκανήσου, επίσης στο κέντρο της πόλης, κτίριο το οποίο αποκτήθηκε από την εταιρεία την άνοιξη του 2020.

Υπενθυμίζεται ότι η ισραηλινή εταιρεία ξενοδοχείων πραγματοποιεί επενδύσεις στην Ελλάδα, αρχής γενομένης από τον Φεβρουάριο του 2020, οπότε και άνοιξε τις πύλες του, για να κλείσει λίγες εβδομάδες αργότερα λόγω πανδημίας, το Brown Acropol, στη γωνία Πειραιώς με Πλατεία Ομονοίας.

Ακολούθησαν μέσα στο 2021, και παρά την έξαρση του κορονοιού, επίσης στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, τα Dave Red Athens, Villa Brown Ermou και Lighthouse Athens, ενώ μέσα στο 2022 αναμένονται, επίσης, στο κέντρο της πόλης, τα Brown Spices - στην Ευρυπίδου - και Domino House.

Την ίδια στιγμή, τον Απρίλιο του 2022 ξεκινά τη λειτουργία του, με μια μικρή καθυστέρηση, και το Brown Beach Resort Corinthia, το πάλαι ποτέ ξενοδοχείο Χανικιάν στους Αγίους Θεοδώρους, το οποίο θεωρείται, από την εταιρεία, το πετράδι του στέμματος, ενώ πριν από λίγες ημέρες συμπεριελήφθη στη λίστα του Forbes για τα πιο πολυαναμενόμενα resorts του 2022.

Παράλληλα, η εταιρεία φέρεται να ξεκινά δραστηριοποίηση και στην Ερέτρια το καλοκαίρι του 2022, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες έχει αποκτήσει το ξενοδοχείο Πέλαγος στην παραλία του Αγίου Μηνά και το Grand Blue Resort, για το οποίο, μάλιστα, αναζητά manager αυτές τις ημέρες μέσω γνωστού επαγγελματικού μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης, μέσα στους επόμενους μήνες, μετά από ριζική ανακαίνιση, αναμένεται να ανοίξει το Brown Beach Chania Resort, το πρώην ξενοδοχείο Mr & Mrs White, στον Σταυρό Ακρωτηρίου Χανίων, το οποίο βρίσκεται πλέον στο portfolio της Ισραηλινής εταιρείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα