Elawon: Deal στη Σαουδική Αραβία για την ελληνική εταιρεία premium ελαιολάδου

Το 2024 η εταιρεία συμπληρώνει 10 χρόνια παρουσίας στην αγορά. 

Συμφωνία για την 100% εξαγορά της ελληνικής εταιρείας ελαιολάδου Elawon έκλεισε τις προηγούμενες ημέρες με όμιλο στη Σαουδική χερσόνησο ο CEO της, Γιάννης Καμπούρης, λίγους μήνες πριν αυτή κλείσει τα 10 χρόνια παρουσίας στην ελληνική και διεθνή αγορά.

Κατά πληροφορίες του BusinessNews.gr, πρόκειται για απορρόφηση της εταιρείας από όμιλο - ηγέτη στον τομέα των τροφίμων, που θα δώσει,

κατά τη διοίκησή της «νέα δυναμική στο brand, με έμφαση στην ανάπτυξη στα Ultra Luxury και Premium προϊόντα της». Από την Elawon, ωστόσο, δεν ανακοινώνεται, τουλάχιστον προς το παρόν, το όνομα της εταιρείας λόγω ρήτρας εμπιστευτικότητας και υπογραφής MoU ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο επιχειρηματικό εγχείρημα ξεκίνησε το 2014 από τον φιλόλογο Γιάννη Καμπούρη, ο οποίος πέρα από την προώθηση του προϊόντος του, συνέβαλε στην υποστήριξη της έρευνας για τη χρήση του ελαιολάδου εναντίον της «σκλήρυνσης κατά πλάκας» σε συνεργασία με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών & το Πανεπιστήμιο Βογιαδολίδ της Ισπανίας.

Το Elawon, εξάλλου, είχε γίνει αντικείμενο μεταπτυχιακής μελέτης τόσο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ( ΑΣΟΕΕ ), όσο και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Για καιρό υπήρξε το ακριβότερο ελαιόλαδο στον κόσμο, καθώς είχε βγάλει έκδοση «με φύλλα βρώσιμου χρυσού», ενώ παράλληλα με το συγκεκριμένο προϊον, η εταιρεία λάνσαρε 34 ακόμα κωδικούς όπως ελαιόλαδο, μέλι, ελιές, σαπούνια, pesto κά., καθώς και επιχειρηματικά δώρα.

Η εξαγορά της από τον συγκεκριμένο όμιλο, η οποία θα είναι σε ισχύ από τις 31.12.2023, αναμένεται να αναπτύξει περαιτέρω τα premium προϊόντα της στις αγορές της Μέσης Ανατολής.

Keywords
Τυχαία Θέματα