H start-up τεχνητής νοημοσύνης του Elon Musk ψάχνει 6 δις δολάρια

Στο πλαίσιο ανταγωνισμού με την OpenAI της Microsoft.

H xAI- η start-up επιχείρηση ανάπτυξης τεχνητής νοημοσύνης- του Elon Musk αναζητεί κεφάλαια έως και 6 δις. δολαρίων, ακόμα και από πηγές από το Χόνγκ Κόνγκ προκειμένου να αποτελέσει το αντίπαλό δέος της Open AI, που αξιοποείται από τη Microsoft, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι Financial Times.

Η start-up τεχνητής νοημοσύνης του δισεκατομμυριούχου έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον επενδυτών από όλο τον κόσμο, σημειώνουν οι Financial Times, σύμφωνα με πηγές τους.

Ο Elon Musk φιλοδοξεί να συγκεντρώσει έως και 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέο μετοχικό κεφάλαιο για τη xAI, ενώ παράλληλα αποτιμάει την επιχείρησή του στα 20 δις δολάρια. Αν και οι επενδυτές είναι θετικοί απέναντι στο εγχείρημα, οι διαπραγματεύσεις του Elon Musk προκάλεσαν τη δυσανασχέτηση των επενδυτών, καθώς θεωρούν ότι η επιχείρηση υπερ-εκτιμάται.

Εκτός από το Χονγκ Κόνγκ, ενδιαφέρον έχουν δείξει και επενδυτές από τη Μέση Ανατολή, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.

Ωστόσο, η ενδεχόμενη χρηματοδότηση της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης xAI από επενδυτές άμεσα συνυφασμένους με την Κίνα, προκάλεσε μια πολιτική αναστάτωση στις ΗΠΑ, εξαιτίας των τεταμένων σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών και των γεωπολιτικών εξελίξεων.

Keywords
Αναζητήσεις
h-start-up-technitis-noimosynis-tou-elon-musk-psachnei-6-dis-dolaria.htm
Τυχαία Θέματα