Intralot: Αναδιάρθρωση και διεκδίκηση νέων συμβολαίων σε Αμερική και Αυστραλία

H Intralot μπαίνει σε μια περίοδο έντονης επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσα από τη συμμετοχή σε μια σειρά από διεθνείς διαγωνισμούς

Ως χρονιά ορόσημο για την Intralot χαρακτήρισn το 2023 τα στελέχη του ομίλου, κατά την ενημέρωση των θεσμικών αναλυτών για τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα της περσινής χρήσης. H εταιρεία υλοποίησε μια σειρά από στρατηγικές κινήσεις τόσο σε λειτουργικό όσο και σε οικονομικό

επίπεδο μεταξύ των οποίων η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 135 εκατ. ευρώ και η έκδοση ομολόγου 130 εκατ. ευρώ.

"Η ανοδική πορεία που διαγράφει η τιμή της μετοχής καθώς και οι ισχυρές επιδόσεις του 2023 αποδεικνύουν ότι η Intralot κινείται πλέον σε ένα σταθερό μονοπάτι ανάκαμψης, έτοιμη να αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία ανάπτυξης", επεσήμανε ο αναπληρωτής CEO Χρυσόστομος Σφάτος.

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Χρυσός, Chief Financial Officer της εταιρείας, εστίασε στην ολική αναδιάρθρωση της εταιρείας, η οποία της επιτρέπει να επικεντρωθεί στην εκπόνηση του business plan της που προβλέπει την περαιτέρω ανάπτυξη μέσω διεκδίκησης συμβολαίων που λήγουν το επόμενο διάστημα και σύναψης νέων.

H Intralot μπαίνει σε μια περίοδο έντονης επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσα από τη συμμετοχή σε μια σειρά από διεθνείς διαγωνισμούς με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Μαΐου., ενώ σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει η ανάληψη νέων συμβολαίων λοταρίας με επίκεντρο την αγορά των ΗΠΑ, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το 50% των εσοδών της.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την αγορά της Βόρειας Αμερικής, σχεδιάζει να διεκδικήσει συμβόλαια στη Βόρεια Ντακότα, το Οχάιο, τη Μινεσότα, το Νέο Μεξικό και την Βρετανική Κολούμπια του Καναδά. Ιδιαίτερη σημασία δίνει η Intralot και στην αγορά της Βραζιλίας, η οποία εμφανίζει αξιοσημείωτες προοπτικές, οι οποίες αντικατοπτρίζονται στον επικείμενο διαγωνισμό που θα προκηρύξει η Τράπεζα της Μπραζίλια για την κρατική λοταρία της χώρας. Ακόμα, βρίσκεται στην τελική φάση προκειμένου να υποβάλει την προσφορά για ένα μεγάλο έργο για τη λοταρία TLC στην Αυστραλία.

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT κ. Σωκράτης Π. Κόκκαλης είχε τονίσει με αφορμή την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων: «Το 2023 ήταν μια χρονιά σταθερής αύξησης της λειτουργικής κερδοφορίας με ισχυρές ταμειακές ροές και επίτευξη των στρατηγικών στόχων αύξησης περιθωρίου κέρδους και μείωσης της μόχλευσης και του δανεισμού. Σημαντικά ορόσημα αποτέλεσαν η επιτυχής αύξηση κεφαλαίου και η ολοκλήρωση του σχεδίου για την πλήρη αναχρηματοδότηση του δανεισμού, ώστε πλέον η εταιρεία να μπορεί σε στέρεα βάση να διεκδικήσει τις σημαντικές εμπορικές ευκαιρίες παγκοσμίως, με όχημα τη σύγχρονη και ανταγωνιστική της τεχνολογία».

Keywords
Αναζητήσεις
intralot-anadiarthrosi-kai-diekdikisi-neon-symvolaion-se-ameriki-kai-afstralia.htm
Τυχαία Θέματα