JP Morgan: Οι ελληνικές εταιρείες που συμμετέχουν στο Road Show στη Νέα Υόρκη

Το ενδιαφέρον των διεθνών επενδυτών αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένο, σε σχέση με προηγούμενα έτη.

Ένα σημαντικό ραντεβού δίνει η ελληνική οικονομία, οι ελληνικές τράπεζες, το Χρηματιστήριο και οι μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες με ισχυρούς διαχειριστές κεφαλαίων στο επενδυτικό roadshow που διοργανώνουν, σήμερα, στη Νέα Υόρκη, η JP Morgan

με τον Όμιλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Διαδικτυακά θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λόγω ασθενείας, όπως ανακοίνωσε το ATHEXGroup.

Το ενδιαφέρον των διεθνών επενδυτών αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένο, σε σχέση με προηγούμενα έτη. Η άνοδος των τιμών στις μετοχές και τα ομόλογα το 2023, σε συνδυασμό με την επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας από την χώρα, διευρύνουν τον αριθμό των συμμετεχόντων από πλευράς funds. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος είναι και το γεγονός ότι έχουν προγραμματιστεί πάνω από 100 ραντεβού μεταξύ των ελληνικών εταιρειών και διαχειριστών κορυφαίων διεθνών funds.

Συνολικά στο roadshow της Νέας Υόρκης θα συμμετέχουν 24 ελληνικές εταιρείες, εισηγμένες και μη. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις: Aegean, Alpha Bank, Attica Bank, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ, Τράπεζα Κύπρου, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, HELLENiQ ENERGY, Intrakat, Lamda Development, Mytilineos, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Τράπεζα Πειραιώς, TITΑΝ, CVC Greece, Grivalia Properties, Olympia Group και Peoplecert. Επίσης θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι από το ΤΧΣ και το ΤΑΙΠΕΔ.

"Όπλα" της ελληνικής αποστολής για την προσέλκυση ξένων επενδυτών αποτελούν:

-Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, με την Ελλάδα να ανεβαίνει από τη "Β' Εθνική στην Α' Εθνική".

- Το υγιές μακροοικονομικό υπόβαθρο, με το ελληνικό ΑΕΠ να αναμένεται να αυξηθεί άνω του 2%, υψηλότερα της υπόλοιπης Ευρώπης

- Τη συνεχή δημοσιονομική πειθαρχία

- Την ευνοϊκή δυναμική του χρέους

- Την συμπερίληψη των ελληνικών ομολόγων στους δείκτες IG μετά την τελευταία αναβάθμιση από τη Fitch

- Την προοπτική αναβάθμισης του Χ.Α στις αναπτυγμένες αγορές. Το 2024 είναι πιθανή η τοποθέτηση του ΧΑ σε μια «λίστα παρακολούθησης» για ανακατάταξη σε ανεπτυγμένες αγορές.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αναμένεται να επικεντρωθεί στις ελληνικές τράπεζες. Το ισχυρό story του κλάδου συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ με την επιστροφή στη διανομή μερισμάτων, μετά από 15 έτη. Για τους αναλυτές της JP Morgan, οι συστάσεις για την εγχώρια αγορά μετοχών είναι θετικές και overweight, παρότι οι "τιμές στην Ελλάδα έχουν τρέξει". Οι ελληνικές τράπεζες εξακολουθούν να είναι φθηνές έναντι των ευρωπαϊκών ομολόγων και απλά υπάρχει μια "βραχυπρόθεσμη ανησυχία". Η μετοχή της Alpha Bank παραμένει στις δέκα κορυφαίες επιλογές της για την περιοχή.

Θετικές είναι και οι εκτιμήσεις για τα ελληνικά ομόλογα και την οικονομία. "Στην περιφέρεια, παραμένουμε θετικοί στα δεκαετή ομόλογα της Ελλάδας έναντι της Ιταλίας λόγω των συνεχιζόμενων ροών παθητικής ένταξης σε δείκτες. Κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου, αναμένουμε την αντιστροφή της πρόσφατης μείωσης των τιμών στα ελληνικά ομόλογα, μόλις το νέο κοινοπρακτικό ομόλογο ανακοινωθεί, με πιο πιθανή την επόμενη εβδομάδα. Προτείνουμε να διατηρήσετε τη θέση long στα ελληνικά δεκαετή έναντι των ιταλικών δεκαετών ομολόγων», εξηγεί η τράπεζα.

Οι οικονομολόγοι της τράπεζας βλέπουν ανάπτυξη για την ελληνική οικονομία της τάξεως του 2,3%, πληθωρισμό 2,8% και ΑΕΠ 234 δισ. ευρώ. Η χώρα θα σημειώσει έλλειμμα προϋπολογισμού της τάξεως του 0,9%, με το πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό να διαμορφώνεται στο 2,5%

Keywords
Αναζητήσεις
jp-morgan-oi-ellinikes-etaireies-pou-symmetechoun-sto-road-show-sti-nea-yorki.htm
Τυχαία Θέματα