Lamda Development: Ζωντανεύει το σχέδιο αυτόνομης εισαγωγής των εμπορικών κέντρων (Lamda Malls) στο Χρηματιστήριο

Στην εταιρεία θα εισφερθούν και νέα εμπορικά κέντρα που αποτελούν αναπτύξεις της πρώτης 5ετίας στο Ελληνικό.

Tο ενδεχόμενο εισαγωγής στο Χρηματιστήριο Αθηνών της Lamda Malls έθιξε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου στη διάρκεια της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης μεταξύ άλλων θεμάτων. Ο κ. Αθανασίου

ανέφερε πως το σχέδιο εισαγωγής στο Χρηματιστήριο της Lamda Malls, στην οποία συμμετέχει και ο αμερικανικός επενδυτικός όμιλος Varde με ποσοστό 31,7% «ανακόπηκε εξαιτίας της πανδημίας», αλλά πλέον έχει μεγαλύτερη ορατότητα για το προσεχές δωδεκάμηνο.

Η εταιρία LAMDA MALLS AE ιδρύθηκε στις 20 Μαρτίου 2017 με εισφορά σε είδος των συμμετοχών στις εταιρίες LAMDA Δομή ΑΕ και ΠΥΛΑΙΑ ΑΕ και ελέγχει τα εμπορικά κέντρα Golden Hall και Mediterranean Cosmos αντίστοιχα (με ποσοστό 68% περίπου), ενώ πλέον ελέγχει και το 100% του The Mall Athens το οποίο αναμένεται να προστεθεί στο χαρτοφυλάκιο της.

Η εισαγωγή θα προσφέρει νέα ρευστότητα στον κλάδο εκμετάλλευσης εμπορικών ακινήτων ενώ θα δημιουργήσει διακριτή εικόνα των δραστηριοτήτων του ομίλου στο συγκεκριμένο κλάδο έναντι των άλλων αναπτύξεων και φυσικά του project στο Ελληνικό. Με βάση δε τον προγραμματισμό των επενδύσεων τoυ ομίλου, στη Lamda Malls θα εισφερθούν μελλοντικά τόσο το εμπορικό κέντρο Μarina Galleria (στη πλευρά του Αγίου Κοσμά), όσο και το μεγάλο εμπορικό κέντρο επί της Λ. Βουλιαγμένης, που αποτελούν αναπτύξεις της πρώτης 5ετίας στο Ελληνικό.

Πέραν των μελλοντικών κινήσεων, ήδη τα υφιστάμενα εμπορικά κέντρα του ομίλου εμφανίζουν ανθεκτικότητα σε επίπεδο είσπραξης ενοικίων (93%) και κάλυψης των μισθωμένων χώρων (98%), ενώ σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, τόσο οι νέες συμβάσεις μίσθωσης όσο και οι ανανεώσεις πραγματοποιούνται σε τιμές ελαφρώς αυξημένες (λαμβάνοντας υπόψη και τον πληθωρισμό).

Η μέση απόδοση (yield) των εμπορικών κέντρων της Lamda κινείται στο 7%, ωστόσο εκτιμάται πως η απόδοση θα υποχωρήσει όσο αυξάνει η καθαρή αξία των συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα