Lamda Marinas Investments: Έσοδα 22 εκατ. από τη μαρίνα Φλοίσβου-Τα σχέδια για νέες επενδύσεις

Σύμφωνα με τον  Managing Director Σταύρο Κατσικάδη, η Lamda Marinas επικεντρώνεται κυρίως σε περιοχές όπου οι αναπτύξεις σε μαρίνες μπορούν να είναι βιώσιμες.

Οι επενδύσεις στην τεχνολογία, με την εγκατάσταση δικτύου πέμπτης γενιάς (5G) και οπτικής ίνας σε όλες τις προβλήτες, η εγκατάσταση δικτύου φόρτισης ηλεκτροκίνητων σκαφών, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος παραγωγής ενέργειας, αλλά και καθιέρωση ημερίδας εκπαίδευσης και καριέρας στη διαχείριση μαρινών είναι στα πλάνα για την αναβάθμιση της Μαρίνας του Φλοίσβου, βρίσκοντα στα σχέδια της επόμενης μέρας της Μαρίνας Φλοίσβου, όπως ανακοίνωσε

ο Σταύρος Κατσικάδης, Managing Director της Lamda Marinas Investments, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων λειτουργίας.

Είμαστε σε καλό δρόμο και πιστεύουμε ότι το 2024 θα κάνουμε όλες αυτές τις αναβαθμίσεις που έχουμε προγραμματίσει. Εμείς εχουμε οριστικές μελέτες. και κάποια έργα θα τα κάνουμε ούτως ή άλλως και απλούστατα περιμένουμε την συννενόηση για την ένταξη στο πρόγραμμα» ανέφερε.

Για φέτος, τα έσοδα της Μαρίνας Φλοίσβου αναμένεται να διαμορφωθούν κοντά στα περσινά επίπεδα των 22 εκατ. ευρώ, με λειτουργική κερδοφορία 3,5 εκατ. ευρώ. Με μερίδιο που φτάνει πλέον το 21% της εγχώριας αγοράς, η μαρίνα Φλοίσβου καταλαμβάνει την πρώτη θέση, βάσει κύκλου εργασιών, ανάμεσα στους τουριστικούς λιμένες στην Ελλάδα και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για mega yachts απ’ όλο τον κόσμο. Η μαρίνα Φλοίσβου μαζί με του Αγίου Κοσμά στο Ελληνικό έσπασαν ρεκόρ κερδοφορίας αγγίζοντας τα 13,9 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2023, ενώ η πληρότητα τους φτάνει το 100%. Η Μαρίνα Φλοίσβου απασχολεί σε καθημερινή βάση 1.500 άτομα.

Παράλληλα, ο κ. Κατσικάδης ανέφερε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, προκειμένου να απλουστευθεί το πλαίσιο και να μπορούν να αξιοποιηθούν εποχιακά πλωτές προβλήτες, για να εξυπηρετούν τις αυξημένες ανάγκες του καλοκαιριού. Αναφορικά με τη ζήτηση για ελλιμενισμό στις μαρίνες της Αττικής, η ζήτηση είναι ιδιαιτέρως αυξημένη.

Σύμφωνα με τον κ. Κατσικάδη, η Lamda Marinas επικεντρώνεται κυρίως σε περιοχές όπου οι αναπτύξεις σε μαρίνες μπορούν να είναι βιώσιμες. Αρχικά, θα εξετάσει την περίπτωση της Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα τη μαρίνα της Καλαμαριάς, η οποία εμφανίζει πρόσθετο ενδιαφέρον λόγω της απουσίας σύγχρονου λιμανιού σκαφών αναψυχής σε μια περιφέρεια με υψηλό τουριστικό ενδιαφέρον εξαιτίας και της Χαλκιδικής. Σήμερα, η εν λόγω μαρίνα διαθέτει 388 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη μέχρι 30 μ. μήκος και έχει χερσαία ζώνη 76 στρεμμάτων. Η εταιρεία περιμένει την έναρξη νέου διαγωνισμού για την εκμετάλλευσή της μόλις εγκριθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της νέας χωροθέτησης. Επιπλέον, στο στόχαστρο της εταιρείας έχει μπει και η Λευκάδα αλλά και όλες υφιστάμενες μαρίνες στα Δωδεκάνησα.

Για τη Μαρίνα της Κέρκυρας, ο κ. Κατσικάδης σημείωσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα, μπορεί και μέχρι το τέλος του έτους, αναμένεται να πέσουν και επισήμως οι υπογραφές για τη σύμβαση παραχώρησης με το ΤΑΙΠΕΔ. Η Lamda Marinas θα επενδύσει συνολικά πάνω από 50 εκατ. ευρώ, με σκοπό την κατασκευή 98 θέσεων σκαφών μήκους 30 έως 140 μέτρων και τη δημιουργία εμπορικών καταστημάτων, εστίασης, ξενοδοχείων και γραφείων έως 7.800 τετραγωνικών.

Keywords
Αναζητήσεις
lamda-marinas-investments-esoda-22-ekat-apo-ti-marina-floisvou-ta-schedia-gia-nees-ependyseis.htm
Τυχαία Θέματα