Mercedes-Benz: Έναρξη πωλήσεων για τις νέες CLA και CLA Shooting Brake στην Ελλάδα

Με νέα σχεδίαση μπροστινού και πίσω τμήματος, υπερπολυτελές εσωτερικό, τελευταίας γενιάς MBUX και ηχοσύστημα Burmester με Dolby Atmos και εξηλεκτρισμένα και πανίσχυρα συστήματα κίνησης.

Η Mercedes-Benz ενισχύει τη θέση της CLA Coupé και της CLA Shooting Brake ως trendsetter στην κατηγορία τους με πολυάριθμες καινοτομίες και αναβαθμισμένο βασικό εξοπλισμό. Η νέας σχεδίασης μπροστινή ποδιά, η ανανεωμένη μάσκα ψυγείου με

μοτίβο αστεριών και ο νέος διαχύτης πίσω εντείνουν τον σπορ χαρακτήρα. Επιπλέον, έρχονται να προστεθούν τα εκσυγχρονισμένα γραφιστικά σχέδια στους προβολείς LED High Performance, οι οποίοι αποτελούν για πρώτη φορά βασικό εξοπλισμό, και τα πίσω φώτα LED. Τα νέα χρώματα βαφής hyper blue (αποκλειστικά για τα μοντέλα CLA) και spectral blue, καθώς και τρία επιπλέον σχέδια ζαντών έως 19 ιντσών, διευρύνουν τις επιλογές για εξατομίκευση του αυτοκινήτου. Τα νέα μοντέλα CLA Coupé και CLA Shooting Brake περιλαμβάνουν στον βασικό εξοπλισμό ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών σχεδίασης πέντε ακτίνων σε Ασημί Βαναδίου ή πέντε διπλών ακτίνων σε πολύ γυαλιστερό μαύρο με στιλπνό φινίρισμα.

Υπερπολυτελές εσωτερικό με εμφάνιση υψηλής τεχνολογίας, νέα χρώματα και νέα στοιχεία διάκοσμου

Το κυριότερο χαρακτηριστικό του εσωτερικού είναι η ανεξάρτητη διπλή οθόνη, που περιλαμβάνει πλέον μία οθόνη 7 ιντσών και μία 10,25 ιντσών στον βασικό εξοπλισμό. Προαιρετικά είναι διαθέσιμες δύο ευρείες οθόνες 10,25 ιντσών, οι οποίες προσφέρουν μια υπερσύγχρονη ψηφιακή εμπειρία και δημιουργούν μια πολύ ευρύχωρη διαρρύθμιση του χώρου. Το τιμόνι της τρέχουσας γενιάς επενδύεται με δέρμα νάπα ως βασικός εξοπλισμός. Εναλλακτικά, το σπορ τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών διατίθεται για πρώτη φορά με επένδυση συνθετικού δέρματος ARTICO. Τα νέα στοιχεία διάκοσμου σε εμφάνιση σκούρων ανθρακονημάτων, καφέ ξύλο φλαμουριάς με ανοικτούς πόρους ή καφέ μικροΐνες MICROCUT (μόνο στην AMG Line) αναβαθμίζουν τον εσωτερικό χώρο. Επίσης, για πρώτη φορά διατίθεται στην AMG Line και θερμαινόμενο τιμόνι.

Ο υψηλής ποιότητας βασικός εξοπλισμός στις νέες CLA Coupé και CLA Shooting Brake περιλαμβάνει και τα καθίσματα ανέσεων, τα οποία επενδύονται με συνθετικό δέρμα ARTICO και ύφασμα με τρισδιάστατα ανάγλυφα σχέδια σε μαύρο χρώμα. Προαιρετικά, είναι διαθέσιμα σε μοντέρνα γκριζοπράσινη απόχρωση sage grey. Η γραμμή εξοπλισμού Progressive προσφέρει τρία διαφορετικά χρώματα εσωτερικού: μαύρο, macchiato beige και sage grey. Στην AMG Line, η επένδυση καθισμάτων από συνθετικό δέρμα ARTICO/ύφασμα μικροϊνών MICROCUT του βασικού εξοπλισμού είναι πλέον διαθέσιμη και σε bahia brown. Συνολικά, για την AMG Line προσφέρονται πέντε χρώματα επενδύσεων: μαύρο, bahia brown, sage grey, titanium grey περλέ/μαύρο και, για πρώτη φορά, red pepper/μαύρο.

Το υφασμάτινο κάλυμμα των καθισμάτων ανέσεων είναι από 100% ανακυκλωμένα υλικά, ενώ στο κάλυμμα καθίσματος ARTICO/MICROCUT, αυτή η αναλογία είναι 65% στην πλάτη και 85% στην έδρα του καθίσματος. Η χρήση ανακυκλωμένων υλικών αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην πορεία προς το ουδέτερο ισοζύγιο CO2. Ήδη έως το τέλος αυτής της δεκαετίας, η Mercedes-Benz στοχεύει να μειώσει τουλάχιστον κατά το ήμισυ τις εκπομπές CO2 ανά επιβατικό αυτοκίνητο σε ολόκληρο το κύκλο ζωής του σε σύγκριση με το 2020. Από 2039 κι έπειτα, ο στόλος επιβατικών αυτοκινήτων και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων προβλέπεται να έχει CO2 με αντισταθμίσεις σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας.

Σημαντικά αναβαθμισμένος εξοπλισμός και απλουστευμένη λογική προσφερόμενου εξοπλισμού

Η Mercedes-Benz έχει αναβαθμίσει σημαντικά τον βασικό εξοπλισμό και έχει προσαρμόσει τη λογική του προσφερόμενου εξοπλισμού ακόμη περισσότερο στις ιδιαίτερες επιθυμίες των πελατών. Για παράδειγμα, ο βασικός εξοπλισμός των δύο νέων μοντέλων CLA περιλαμβάνει ήδη, για παράδειγμα, το σύστημα υποβοήθησης φωτισμού μεγάλης σκάλας, κάμερα οπισθοπορείας και το πακέτο USB, καθώς και δερμάτινο τιμόνι και μπροστινούς προβολείς LED. Από τη γραμμή εξοπλισμού Progressive, οι πελάτες επωφελούνται επίσης από το πακέτο στάθμευσης και το πακέτο καθρεπτών, καθώς και το πίσω καπό EASY-PACK για τη CLA Shooting Brake.

Και άλλα στοιχεία λειτουργικού εξοπλισμού έχουν συγκεντρωθεί σε πακέτα, τα οποία είναι βασισμένα σε πραγματικές επιλογές πελατών. Όσον αφορά τις σχεδιαστικές επιλογές, όπως χρώμα βαφής, επενδύσεις, στοιχεία διάκοσμου και οι τροχοί, οι πελάτες μπορούν να διαμορφώνουν τα οχήματά τους απολύτως εξατομικευμένα.

Τελευταία γενιά του MBUX και ηχοσύστημα Burmester με Dolby Atmos

Οι CLA Coupé and CLA Shooting Brake είναι πλέον εξοπλισμένες με την τελευταία γενιά του MBUX νέας σχεδίασης στυλ οθόνης: Το κλασικό στυλ (Classic) εμφανίζει όλες τις σημαντικές πληροφορίες για τον οδηγό, το σπορτίφ (Sporty) εντυπωσιάζει με το δυναμικό στροφόμετρο, ενώ το διακριτικό (Discreet) περιορίζεται μόνο στις απολύτως απαραίτητες πληροφορίες. Σε συνδυασμό με τρεις τρόπους λειτουργίας (Πλοήγηση, Υποβοήθηση, Service) και επτά χρωματικούς συνδυασμούς, το όργανο πολλαπλών ενδείξεων και η κεντρική οθόνη μπορούν να προσαρμόζονται στις επιθυμίες του οδηγού και τις εκάστοτε συνθήκες. Η κεντρική οθόνη προσφέρει όλες τις προηγούμενες λειτουργίες, όπως πλοήγηση, μέσα, τηλέφωνο, όχημα κλπ., και λειτουργεί πολύ εξυπηρετικά ως οθόνη αφής.

Το αναβαθμισμένο σύστημα τηλεματικής εντυπωσιάζει με τη νέα σχεδίαση και τη βελτιωμένη απόδοση. Νέο χαρακτηριστικό αποτελεί η ασύρματη συνδεσιμότητα με smartphone μέσω του Apple CarPlay ή του Android Auto Wireless. Για ακόμη περισσότερες επιλογές συνδεσιμότητας, η CLA Coupé και η CLA Shooting Brake διαθέτουν μία πρόσθετη θύρα USB-C και αυξημένη απόδοση φόρτισης USB. Όλες οι θύρες USB είναι φωτιζόμενες.

Με την ενεργοποίηση των online υπηρεσιών στην εφαρμογή Mercedes me App , η φωνητική υποβοήθηση Hey Mercedes αποκτά περισσότερες δυνατότητες διαλόγου και μάθησης. Ορισμένες ενέργειες μάλιστα μπορούν να ενεργοποιούνται χωρίς τη φράση «Hey Mercedes». Η φωνητική υποβοήθηση μπορεί επίσης να εξηγεί λειτουργίες του οχήματος. Αρχικά διαθέσιμος μόνο στη Γερμανία, ο νέος ηχητικός οδηγός διαδρομής «Tourguide», ο οποίος περιλαμβάνεται στη «Φωνητική Υποβοήθηση MBUX» του Mercedes me, κάνει ακόμη πιο συναρπαστικές τις πληροφορίες διαδρομής. Μόλις ακούσει τη φωνητική εντολή «Hey Mercedes, start Tourguide», το MBUX εκφωνεί ενδιαφέροντα στοιχεία για σημεία ενδιαφέροντος που βρίσκονται στη διαδρομή. Επίσης, αντιδρά, μεταξύ άλλων, στις περίπου 3400 καφέ πινακίδες τουριστικών πληροφοριών στους αυτοκινητοδρόμους της ότι Γερμανίας.

Σε συνδυασμό με το MBUX τελευταίας γενιάς, το προαιρετικό ηχοσύστημα surround Burmester προσφέρει πλέον την καθηλωτική εμπειρία ήχου Dolby Atmos, η οποία προσδίδει περισσότερο χώρο, καθαρότητα και βάθος στη μουσική. Το Dolby Atmos επιτρέπει την αναπαραγωγή συγκεκριμένων ήχων σε τρισδιάστατο επίπεδο και την προσαρμογή τους σε οποιοδήποτε περιβάλλον αναπαραγωγής.

Τα νέα μοντέλα CLA αποκτούν και βελτιωμένη υποβοήθηση ασφάλειας. Με την αναβάθμιση του Πακέτου υποβοήθησης οδηγού, για παράδειγμα, η υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας ελέγχεται πιο άνετα χρησιμοποιώντας το ενεργό σύστημα υποβοήθησης διεύθυνσης. Η επόμενη γενιά του Πακέτου στάθμευσης υποστηρίζει τη στάθμευση σε παράλληλες θέσεις και προσφέρει μια προβολή 360 μοιρών με τρισδιάστατες εικόνες για τη στάθμευση με τη βοήθεια κάμερας.

Εξηλεκτρισμένα και πανίσχυρα συστήματα κίνησης

Οι βενζινοκινητήρες έχουν εξηλεκτριστεί στο σύνολό τους και περιλαμβάνουν τετρακύλινδρα σύνολα που διατίθενται σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DCT 7 ή 8 σχέσεων. Ως ήπιοι υβριδικοί, οι κινητήρες εξοπλίζονται με πρόσθετη τροφοδοσία ισχύος 48 Volt, η οποία υποστηρίζει τη γρήγορη εκκίνηση με 10 kW επιπλέον ισχύ. Η νέα κινούμενη με ιμάντα μίζα-δυναμό βελτιώνει αισθητά την άνεση και την εμπειρία του πελάτη επιτρέποντας, για παράδειγμα, την εκκίνηση του κινητήρα με χαμηλά επίπεδα κραδασμών και θορύβου, καθώς και το ρολάρισμα με απενεργοποιημένο τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Στη διάρκεια της πέδησης και της επιτάχυνσης, η μίζα-δυναμό ανακτά ενέργεια και τροφοδοτεί το ηλεκτρικό κύκλωμα οχήματος 12 Volt και την μπαταρία 48 Volt με ηλεκτρική ενέργεια, η οποία υποστηρίζει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης κατά την επιτάχυνση. Το ECO Score 3.0 παρακινεί τον οδηγό να οδηγεί πιο αποδοτικά εξοικονομώντας καύσιμο, μέσω της αξιολόγησης διαφόρων φάσεων οδήγησης.

Περισσότερη ισχύς για plug-in υβριδικά μοντέλα

Τα νέα μοντέλα CLA Coupé και CLA Shooting Brake κάνουν άλλο ένα σημαντικό βήμα με το plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης (Mercedes-Benz CLA 250 e Coupé: κατανάλωση καυσίμου σε συνδυασμένο κύκλο, σταθμισμένη (προσωρινές τιμές WLTP): 1,1 0,8 l/100 km, κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε συνδυασμένο κύκλο, σταθμισμένη (προσωρινές τιμές WLTP): 16,9-14,9 kWh/100 km, εκπομπές CO2 σε συνδυασμένο κύκλο, σταθμισμένες (προσωρινές τιμές WLTP): 24-18 g/km, Mercedes Benz CLA 250 e Shooting Brake: κατανάλωση καυσίμου σε συνδυασμένο κύκλο, σταθμισμένη (προσωρινές τιμές WLTP ): 1,1 0,8 l/100 km, κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε συνδυασμένο κύκλο, σταθμισμένη (προσωρινές τιμές WLTP): 17,2-15,1 kWh/100 km, εκπομπές CO2 σε συνδυασμένο κύκλο, σταθμισμένες (προσωρινές τιμές WLTP): 26-19 g/km) . Η βελτιωμένη μπαταρία υψηλής τάσης προσφέρει υψηλότερο ωφέλιμο ενεργειακό περιεχόμενο με αποτέλεσμα την αυξημένη ηλεκτρική αυτονομία. Η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα έχει αυξηθεί κατά 5 kW αγγίζοντας πλέον την απόδοση ισχύος των 80 kW. Για τη φόρτισης εξακολουθούν να υπάρχουν τρεις επιλογές: πέρα από την κανονική φόρτιση με 3,7 kW, η μπαταρία μπορεί επίσης να φορτίζεται με εναλλασσόμενο ρεύμα και έως 11 kW, αντί των μόλις 7,4 kW προηγουμένως. Τα νέα μοντέλα CLA συνεχίζουν επίσης να προσφέρει στους πελάτες την επιλογή να φορτίζουν την μπαταρία με συνεχές ρεύμα έως 22 kW. Η φόρτιση από 10% έως 80% με συνεχές ρεύμα διαρκεί περίπου 25 λεπτά , εξασφαλίζοντας μια ευέλικτη και πρακτική διαδικασία φόρτισης για την καθημερινότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα