Metron: Στις 21,6 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ, για τις ευρωεκλογές

Η ακρίβεια εξακολουθεί να κυριαρχεί ως το σημαντικότερο πρόβλημα που απασχολεί την κοινωνία

Κέρδη εμφανίζουν τα κόμματα που στήριξαν το ν/σ για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση του Ιανουαρίου της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο Mega.

Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ καταγράφει κέρδη 1,3 μονάδων, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδη 1,2 μονάδων. Μόνον

η Πλεύση Ελευθερίας εμφανίζει απώλειες 0.9 μονάδων. Άνοδο εμφανίζουν και τα μικρότερα κόμματα, που από το 2,9% καταγράφονται πλέον στο 5%.

Αντίθετα, από τα κόμματα που καταψήφισαν τον γάμο ομοφύλων, το ΚΚΕ έχει απώλεια 1,6 μονάδων, η Ελληνική Λύση χάνει 0,2 της μονάδας, οι Σπαρτιάτες καταποντίζονται από το 3,2% στο 2% και μόνον η Νίκη έχει σημαντική άνοδο από το 2,8% στο 4.9% στην εκτίμηση ψήφου που κάνει η εταιρεία. Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών έχει πλέον την αποδοχή του 60% της ελληνικής κοινωνίας, σύμφωνα με την μέτρηση της Metron Analysis. Η ακρίβεια εξακολουθεί να κυριαρχεί ως το σημαντικότερο πρόβλημα που απασχολεί την κοινωνία.

Τις 21,6 μονάδες αγγίζει η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές. Μάλιστα η ΝΔ να αυξάνει τα ποσοστά της σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωκάλπες κατά 3,4 ποσοστιαίες μονάδες. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιθέτως πέφτει κατά 10,5 μονάδες σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2019, ενώ το ΠΑΣΟΚ διπλασιάζει τα ποσοστά του.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές, όπως έδειξε η δημοσκόπηση για λογαριασμό του Mega, η ΝΔ προηγείται με 36,5% έναντι του δεύτερου ΠΑΣΟΚ 14,9%. Ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ με 13,3%, ΚΚΕ με 8,7%, Ελληνική Λύση με 8,0, ΝΙΚΗ 4,9%, Πλεύση Ελευθερίας 3,1% και Σπαρτιάτες 2.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι μακράν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 40% έναντι 33% που απαντά «κανένας». Πολύ πίσω, με 5% είναι οι Ν. Ανδρουλάκης και Στ. Κασσελάκης.

Keywords
Αναζητήσεις
metron-stis-216-monades-i-diafora-tis-nd-apo-to-deftero-pasok-gia-tis-evroekloges.htm
Τυχαία Θέματα