Ogilvy: Έλληνας ο πρώτος Global Chief Transformation Officer του διεθνούς διαφημιστικού δικτύου

O Αντώνης Κόχειλας αναλαμβάνει ένα ακόμη σημαντικό ρόλο με παγκόσμια εμβέλεια στον χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας

To διεθνές διαφημιστικό δίκτυο της Οgilvy ανακοίνωσε ότι ο Αντώνης Κοχείλας αναλαμβάνει καθήκοντα Global Chief Transformation Officer. Σε αυτόν τον νεοδημιουργηθέντα ρόλο, θα είναι υπεύθυνος για τον εντοπισμό, την ανάπτυξη και την εφαρμογή στρατηγικών και συστημάτων μετασχηματισμού, που βοηθούν τους πελάτες να πλοηγηθούν στη συνεχώς μεταβαλλόμενη δυναμική της αγοράς του σήμερα και του μέλλοντος. Επιπλέον, θα εργαστεί για τη δημιουργία και την

παρουσίαση νέων προτάσεων, εργαλείων και διαδικασιών που θα κρατούν την Ogilvy στην πρώτη γραμμή της ταχέως εξελισσόμενης δημιουργικής βιομηχανίας σε συνεργασία με τη Liz Taylor (Global Chief Creative Officer), τον Mick McCabe (Global Chief Strategy Officer), τη Sophie Hoffstetter (Global Chief Client Officer), Philip Heimann (Global Chief Growth & Marketing Officer), μεταξύ άλλων

Επίσης αναλαμβάνει επικεφαλής της Ogilvy Consulting, της μονάδας επιχειρηματικού μετασχηματισμού και brand innovation του δικτύου σε επίπεδο επιχείρησης, η οποία αποτελείται από πάνω από 225 συμβούλους σε όλο τον κόσμο. Θα συνεργαστεί στενά με την περιφερειακή ηγεσία της Ogilvy Consulting, συμπεριλαμβανομένων των Ann Higgins στην EMEA, Susan Machtiger στη Βόρεια Αμερική, Chris Brewer και Paolo Mercado στην APAC και Ranjiv Ramgolam στην LATAM.

Η Devika Bulchandani, Global CEO της Ogilvy, δήλωσε: «Κατά την τελευταία δεκαετία ο Αντώνης όχι μόνο δημιούργησε αντίκτυπο με πολλούς από τους παγκόσμιους πελάτες μας, αλλά συνεργάστηκε μαζί τους εξετάζοντας με ενδιαφέροντες τρόπους το μακροπρόθεσμο όραμα και τη στρατηγική για τα brands και τις επιχειρήσεις τους. . Έχει αποδείξει ότι είναι ένας απίστευτος ενορχηστρωτής που φέρνει κοντά ταλέντα από όλους τους τομείς προκειμένου να δημιουργήσει καινοτόμες λύσεις που μεταμορφώνουν τα brands και τις επιχειρήσεις των πελατών μας. Γνωρίζω ότι σε αυτόν τον νέο ρόλο, ο Αντώνης, μαζί με τους ανθρώπους της Ogilvy Consulting, θα διασφαλίσουν ότι η Ogilvy αποτελεί απαραίτητο επιχειρηματικό συνεργάτη για τους πελάτες μας».

«Όταν οι πελάτες μας εμπιστεύονται τη διαχείριση των brands τους, έχουμε την ευθύνη όχι μόνο να αντιμετωπίσουμε τις τρέχουσες προκλήσεις τους, αλλά και να τους βοηθήσουμε να κερδίσουν μεγαλύτερο μερίδιο του μέλλοντος. Η απόδοση και η μεταμόρφωση πρέπει να πορεύονται χέρι-χέρι και να τροφοδοτούνται η μια από την άλλη», δήλωσε ο Αντώνης Κόχειλας. «Η γκάμα δυνατοτήτων της Ogilvy, σε συνδυασμό με την Ogilvy Consulting, μας τοποθετεί στην μοναδική θέση να εντοπίζουμε ευκαιρίες για μετασχηματισμό και καινοτομία ενώ βοηθάμε τους πελάτες να αναπτύξουν στρατηγικές και συστήματα που θα τους επιτρέψουν να τις αξιοποιήσουν. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με περισσότερους από τους πελάτες μας, καθώς και με ηγέτες σε όλη το δίκτυο της Ogilvy, για να ανεβάσουμε τον πήχη των συλλογικών μας φιλοδοξιών».

Ο Αντώνης Κόχειλας από το 2021 και μέχρι πρόσφατα αποτελούσε τον Global CEO της Ogilvy Advertising όπου ηγήθηκε του εκσυγχρονισμού των δυνατοτήτων του δικτύου όσον αφορά την διαφήμιση, το branding και την δημιουργία περιεχομένου (Content Creation) Καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του, έχει εργαστεί για να καλλιεργήσει κουλτούρες και τμήματα, όπου η δημιουργικότητα ανθίζει και αξιοποιείται με στόχο να προσφέρει αποδεδειγμένα καλύτερα επιχειρηματικά αποτελέσματα.

Έχει δει την αποτελεσματικότητα αυτής της προσέγγισης μέσω συνεργασίας τους με μια σειρά από παγκόσμιες εταιρείες, όπως η SC Johnson, η Mondelēz International, η PepsiCo, η Unilever, η CDW και η Pernod Ricard, μεταξύ άλλων. Είναι επαγγελματίας strategist με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας σε κορυφαία – τόσο leader όσο και challenger- brands και έχει παρουσιάσει δουλειές που έχουν δημιουργήσει πραγματικό αντίκτυπο για τους πελάτες, όπως αποδεικνύεται από πολλές διακρίσεις σε Effie και Cannes Lions, συμπεριλαμβανομένου ενός Grand Prix το 2018.

Εντάχθηκε στην Ogilvy το 2011 ως Global Planning Director για την SC Johnson. Αυτή είναι η δεύτερη θητεία του στην Ogilvy καθώς στο παρελθόν ήταν Γενικός Διευθυντής της Ogilvy Athens (τότε Bold Ogilvy). Στα χρόνια που μεσολάβησαν, οδήγησε την Mullen Lowe Athens να αποτελέσει το δεύτερο πιο αποτελεσματικό agency στην Ευρώπη σύμφωνα το Effie Effectiveness Index. Έχει επίσης εμπειρία από την πλευρά του πελάτη ως Διευθυντής Μάρκετινγκ στην ΚΟΡΡΕΣ, πρωτοπόρο εταιρεία διεθνώς στα φυσικά καλλυντικά. Eίναι κάτοχος MBA από το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει πτυχίο BSc. στο International Management από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

Η Ogilvy δημιουργήθηκε από τον μύθο της διαφήμισης David Ogilvy το 1948 και σήμερα διαθέτει περισσότερα από 120 γραφεία σε πάνω από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο. Ανήκει στον διεθνή όμιλο επικοινωνίας WPP.

Keywords
Αναζητήσεις
ogilvy-ellinas-o-protos-global-chief-transformation-officer-tou-diethnous-diafimistikou-diktyou.htm
Τυχαία Θέματα