Tether: «Παγώνει» πορτοφόλια που παρακάμπτουν κυρώσεις στο πετρέλαιο της Βενεζουέλας

Ο εκδότης stablecoin Tether γνωστοποίησε ότι θα «παγώσει» τα πορτοφόλια που χρησιμοποιούν USDT για να αποφύγουν τις κυρώσεις στις εξαγωγές πετρελαίου στη Βενεζουέλα.

Η απόφαση έρχεται αφότου το Reuters ανέφερε ότι η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας

PDVSA αύξησε τη χρήση Tether μετά τις κυρώσεις που επέβαλαν εκ νέου οι ΗΠΑ στις εξαγωγές πετρελαίου της χώρας.

Η εταιρεία «πάγωσε» 41 πορτοφόλια συνδεδεμένα με το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων των ΗΠΑ (OFAC) τον Δεκέμβριο.

«Το Tether σέβεται τη λίστα OFAC SDN και δεσμεύεται να εργαστεί για να διασφαλίσει ότι οι “τιμωρημένες” διευθύνσεις “παγώνουν” σωστά», δήλωσε εκπρόσωπος της Tether στο CoinDesk.

Η χρήση του USDT από την PDVSA, η οποία ξεκίνησε πέρυσι, έχει επιταχυνθεί μετά την απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλουν εκ νέου κυρώσεις λόγω ανησυχιών για τις επερχόμενες εκλογές στη Βενεζουέλα.

Η Βενεζουέλα άρχισε να πειραματίζεται με κρυπτονομίσματα το 2018, δημιουργώντας ένα token που ονομάζεται «petro», καθώς είχε ως στόχο να αντιμετωπίσει την οικονομική αστάθεια που υποκινήθηκε από τις αμερικανικές κυρώσεις. Το εν λόγω token μπήκε στον «πάγο» νωρίτερα φέτος μετά από έλλειψη υιοθέτησης.

Η χρήση κρυπτονομισμάτων επιτρέπει στην PDVSA και στους αντισυμβαλλομένους της να αποφεύγουν τις συναλλαγές σε μετρητά που θα μπορούσαν να κατασχεθούν από τις ΗΠΑ σε λογαριασμούς ξένων τραπεζών. Το Reuters αναφέρει ότι η PDVSA χρησιμοποιεί μεσάζοντες όταν πραγματοποιεί συναλλαγές στο Τether για να κάνει τις μεταφορές πιο δύσκολο να παρακολουθούνται.

Ο OFAC γνωρίζει τη χρήση των κρυπτονομισμάτων, αφού αύξησε τον περιορισμό του στον κλάδο τον περασμένο χρόνο, επιβάλλοντας πρόστιμο 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων CoinList για τη βοήθεια των Ρώσων χρηστών να αποφύγουν κυρώσεις τον Δεκέμβριο, μετά την επιβολή κυρώσεων σε εταιρεία κρυπτονομισμάτων που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε από χάκερ στη Βόρεια Κορέα.

Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, η Tether «πάγωσε» 32 διευθύνσεις κρυπτογράφησης που συνδέονται με την τρομοκρατία και τον πόλεμο στο Ισραήλ και την Ουκρανία. Ένα χρόνο νωρίτερα, ωστόσο, η Tether πήρε θέση ενάντια στο «πάγωμα» των πορτοφολιών που συνδέονται με την τιμωρημένη υπηρεσία κρυπτονομισμάτων Tornado Cash.

#Tether #ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ #κρυπτονομίσματα #ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ #Βενεζουέλα
Keywords
Αναζητήσεις
tether-pagonei-portofolia-pou-parakabtoun-kyroseis-sto-petrelaio-tis-venezouelas.htm
Τυχαία Θέματα