Terra Ultima, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη

Σε αυτό το βιβλίο ο εξερευνητής Ραούλ Ντελέο βρήκε την Terra Ultima ύστερα από χρόνια αναζήτησης. Με πολύχρωμα, λεπτομερή σχέδια παρουσιάζει τις αποστολές του και τα θαυμαστά ζώα, φυτά και τοπία που συνάντησε εκεί.

Σχεδόν δύο δεκαετίες αφότου ξεκίνησε την αναζήτηση της μυστηριώδους Terra Ultima, ο Ντελέο έγραψε ένα βιβλίο με τις τρεις πρώτες μεγάλες αποστολές του σε αυτή την άγνωστη ήπειρο. Ο συντάκτης και εξερευνητής Νόα Γ. Στερν απέκτησε πρόσβαση στην εντυπωσιακή συλλογή σκίτσων, πινάκων, αντικειμένων και ημερολογίων καταστρώματος του Ντελέο και στη

συνέχεια μετέτρεψε τον τεράστιο όγκο του υλικού σε μια περιεκτική αφήγηση αυτής της απαράμιλλης για τη φυσική ιστορία ανακάλυψης.

Ανακαλύψτε την πανέμορφη χλωρίδα και πανίδα των άγνωστων δασών, των μαγκρόβιων... Ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο απρόσμενες συναντήσεις. Ένα βιβλίο με εικόνες που κόβουν την ανάσα από έναν ξεχωριστό εξερευνητή και καλλιτέχνη.


Οι άνθρωποι πίστευαν ότι είχαν ήδη πάει σε κάθε γωνιά της Γης κι ότι όλα είχαν ήδη χαρτογραφηθεί σχολαστικά. Όπως, όμως, αποδεικνύεται, έκαναν λάθος. Ένα μέρος, μια ολόκληρη ήπειρος, είχε μείνει απαρατήρητο κι είχε αγνοηθεί από τους άτλαντες: η Terra Ultima.

Σε αυτό το βιβλίο ο Ντελέο περιγράφει τις αποστολές του με πολύχρωμες και λεπτομερείς εικονογραφήσεις. Οι ημερολογιακές εγγραφές του μιλούν για τις δυσκολίες που έπρεπε να ξεπεράσει ο εξερευνητής και τις ιδιαίτερες συναντήσεις που είχε.

Εκπλαγείτε από τα θαυμάσια ζώα, φυτά και τοπία της Terra Ultima και απολαύστε αυτό το ταξίδι στο άγνωστο!

Ο Ραούλ Ντελέο είναι εξερευνητής και καλλιτέχνης. Είναι αυτός που ανακάλυψε την άγνωστη ήπειρο Terra Ultima.

Ο Νόα Γ. Στερν είναι επιστήμονας και εξερευνητής. Συμμετείχε στην περίφημη αποστολή στην Terra Australis κι ήταν αυτός που ανακάλυψε την πατούσα-φάντασμα του Anguis Fragilis. Είναι ο αρχειονόμος του Ραούλ Ντελέο.

Μετάφραση: ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ & ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΠΟΝΑΤΣΟΥ

Keywords
Αναζητήσεις
terra-ultima-kykloforei-apo-tis-ekdoseis-pataki.htm
Τυχαία Θέματα