Επιχειρήσεις οίνου: Μέχρι την 1η Δεκεμβρίου παράταση για αιτήσεις σε επενδυτικά προγράμματα

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μέχρι τις αρχές του ερχόμενου μήνα θα μπορούν να κάνουν αιτήσεις για επενδυτικά προγράμματα οι επιχειρήσεις οίνου ανά την ελληνική επικράτεια.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), παρατείνεται έως και την 1η Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων που αφορούν τα επενδυτικά προγράμματα για τις οινοποιητικές επιχειρήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω απόφαση αφορά την αμπελοοινική περίοδο 2023/2024 και τροποποιούνται οι εξής παρεμβάσεις:

Π2-58.2 «Επενδύσεις σε υλικά και άυλα περιουσιακά στοιχεία σε υποδομές οινοποιίας» και
Π2-58.6 «Επενδύσεις σε υλικά και άυλα περιουσιακά στοιχεία με στόχο την ενίσχυση της βιωσιμότητας της οινοπαραγωγής».

Την ίδια στιγμή, μια επένδυση οινοτουρισμού έρχεται σύντομα στην Πελοπόννησο. Κατά πληροφορίες του ΒusinessNews.gr, σε Κέντρο Οινοτουρισμού πρόκειται να μετατραπεί το κτίριο του παλαιού δημοτικού σχολείου της Επισκοπής Τεγέας. Το κτίριο, είχε παραχωρηθεί στην Αναπτυξιακή Εταιρεία “Πελοπόννησος Α.Ε” και το τελευταίο διάστημα ήταν ανενεργό.

Όπως έγινε γνωστό, ο δήμος Τρίπολης, σε συνεργασία με την Ένωση Οινοποιών και Αμπελουργών, αλλά και με άλλους φορείς, θα δημιουργήσει το εν λόγω Κέντρο Οινοτουρισμού. Ο στόχος είναι να ενταχθεί στο πρόγραμμα Leader, ώστε να διαμορφωθεί κατάλληλα το κτίριο και ο γύρω χώρο και να είναι απολύτως επισκέψιμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα