Ως αμιγείς χώροι θα λειτουργούν τα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης

Πρόσβαση θα έχουν μόνον όσοι είτε έχουν εμβολιαστεί είτε όσοι έχουν νοσήσει από κορονοϊό - Ανατροπή στα όσα είπε ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης.

Ανατροπή στην ανατροπή έγινε στην ΚΥΑ που αφορά στο πλαίσιο λειτουργίας των υπαίθριων κέντρων διασκέδασης, η οποία ακόμα δεν έχει δημοσιευτεί παρόλο που τα νέα μέτρα ισχύουν από σήμερα έως 31 Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ΚΥΑ αναφορικά με τα νέα δεδομένα στην εστίαση προβλέπεται τα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης (μπουζούκια και κλαμπ) να λειτουργούν ως αμιγείς χώροι.

Πρόσβαση θα έχουν μόνον όσοι είτε έχουν εμβολιαστεί είτε όσοι έχουν νοσήσει από κορονοϊό. Οσον αφορά στη χωρητικότητά τους, θα μπορούν να φιλοξενήσουν πελάτες στο 85% του χώρου τους κι όχι στο 65% που είχε διαρρεύσει αρχικά.

Η εν λόγω εξέλιξη δεν συνάδει με όσα δήλωσε σήμερα το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μίλησε για «επιλογή» του εκάστοτε καταστήματος για μετατροπή ενός μεικτού χώρου σε αμιγή. Υπενθυμίζεται πως μεικτοί χώροι από σήμερα θεωρούνται μόνο οι εξωτερικοί σε ένα κατάστημα.

Πλαίσιο Κυρώσεων

1η παράβαση:

Για τα καταστήματα εμβαδού 200τ.μ. διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στην επιχείρηση/νομικό πρόσωπο και αναστολή λειτουργίας από την επόμενη ημέρα της παράβασης και για 7 ημερολογιακές ημέρες.

2η παράβαση:

Για όλα τα καταστήματα ανεξαρτήτως επιφάνειας διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας από την επόμενη ημέρα της παράβασης και για 15 ημερολογιακές ημέρες.

3η παράβαση:

Για όλα τα καταστήματα ανεξαρτήτως επιφάνειας προσωρινή αφαίρεση άδειας λειτουργίας καταστήματος για 60 ημερολογιακές ημέρες. Σημειώνεται πως τη θεμελίωση δεύτερης και τρίτης παράβασης αρκεί η διάπραξη οποιοσδήποτε παράβασης μεταξύ αυτών που αναφέρονται στην αριστερή στήλη. Είναι δυνατή η επιβολή κυρώσεων ακόμη και μετά την πραγματοποίηση οποιοσδήποτε παράβασης βάσει αποδεικτικού υλικού από το οποίο προκύπτει η παράβαση.

Σημάνσεις

Σε όλο τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα οι εργοδότες έχουν δικαίωμα να ζητούν πληροφόρηση εάν οι εργαζόμενοι έχουν εμβολιαστεί ή όχι. Από τις 16 Ιουλίου μέχρι τις 31 Αυγούστου, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, θα υπάρξουν τρεις διαφορετικές σημάνσεις: το πρώτο είναι για τους αμιγείς χώρους (Χώρος Covid Free) το δεύτερο είναι για τους μεικτούς εφόσον είναι υπαίθριοι (Μεικτός Χώρος) με το τρίτο σήμα, θα μπορεί να πληροφορεί ο επιχειρηματίας τους πελάτες του για το αν είναι εμβολιασμένο όλο το προσωπικό του ή όχι.

Τα σήματα θα τα κατεβάσουν οι επιχειρηματίες από το https://covidfree.gov.gr/

Keywords
Τυχαία Θέματα