Για ποιο λόγο ο Πρωθυπουργός καλεί οικονομικούς συντάκτες στο Μέγαρο Μαξίμου

Μασάζ στην ενημέρωση...  

Το περασμένο Σάββατο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ ανακοίνωσε τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων ύψους 3,5 δισ. ευρώ. Ακολούθησε η συνέντευξη τύπου την Κυριακή η οποία κράτησε δυόμιση ώρες και αναλυτική παρουσίαση των μέτρων την Δευτέρα 13/9 από τους υπουργούς κ.κ. Χρ. Σταϊκούρα, Θ. Σκυλακάκη και Απ. Βεσυρόπουλο. Φαίνεται όμως πως όλη αυτή η προσπάθεια μαζί με τους πυχυαίους τίτλους στα μέσα ενημέρωσης που ακολούθησαν δεν ικανοποίησαν το Μαξίμου. Επιπρόσθετα, το «πρώτο

ένσημο» δημιούργησε σύγχυση.
Ετσι, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τους δύο στενούς του συνεργάτες τον Άκη Σκέρτσο και τον Άλεξ Πατέλης δεν έμειναν ικανοποιημένοι από την επικοινωνία των μέτρων στο κοινό και κάλεσαν οικονομικούς συντάκτες στο Μαξίμου για να τους κάνουν δια ζώσης ενημέρωση για τα μέτρα της ΔΕΘ. Κάλεσαν δύο ομάδες συντακτών την Τρίτη και την Τετάρτη. Στις συναντήσεις εκτός από τη γενικότερη ενημέρωση δεν έλειψαν οι προτροπές προς τους συντάκτες να μην εστιάζουν στις ανατιμήσεις και στην ακρίβεια. Να μην γράφουν δηλαδή πως η τιμή στο ρεύμα καλπάζει γιατί θα συνεχίσει να καλπάζει!
Το παράδοξο είναι ότι καλώς ή κακώς κάλεσαν δημοσιογράφους που τα μέσα ενημέρωσης στα οποία εργάζονται (μεταξύ αυτών και της κρατικής τηλεόρασης) δημοσιεύουν σε χρόνο dt τα non paper της κυβέρνησης και έχουν εύκολη πρόσβαση στα υπουργικά γραφεία. Επίσης, είχαν πλήρη και εκτεταμένη ενημέρωση από τους καθ΄ ύλην αρμόδιους υπουργούς.
Συνεπώς, αν το Μέγαρο Μαξίμου θεώρησε ότι πρέπει να γίνει πρόσθετο «μασάζ» στους συγκεκριμένους οικονομικούς συντάκτες, τότε κάτι δεν πάει καλά. Δηλαδή, τί διαφορετικό να γράψουν ή να πουν στην τηλεόραση από αυτά τα οποία ήδη γράφονται;
Μπορεί οι παρόντες να ενίσχυσαν το επίπεδο των διαπροσωπικών δημοσίων σχέσεων και οι νεόκοποι εκδότες που ήταν καλεσμένοι να «βάλουν πλάτη» όπως με το «Μένουμε Σπίτι» ή το ΕΣΠΑ, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι μπορούν να βαφτίσουν το κρέας, ψάρι!

Keywords
Τυχαία Θέματα