Η Cadence εξαγοράζει την ελληνική BETA CAE Systems με 1,24 δισ. δολάρια- Συμφωνία ορόσημο για το ελληνικό επιχειρείν

Συμφωνία ορόσημο για την ελληνική επιχειρηματικότητα, καθώς ο αμερικάνικος κολλοσός λογισμικού ανακοίνωσε την εξαγορά της ελληνικής εταιρείας ανάπτυξης λογισμικού για την ανάλυση σχεδίων αυτοκινήτων και κινητήρων τζετ, BETA CAE Systems.

Ο αμερικανικός κολοσσός Cadence Design Systems, κατασκευστής λογισμικού για τον σχεδιασμό τσίπ υπολογιστών, ανακοίνωσε χθές Τρίτη, 5/3, ότι έκλεισε η συμφωνία εξαγοράς της ελληνικής εταιρείας BETA CAE Systems,

η οποία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη λογισμικού για την ανάλυση σχεδίων αυτοκινήτων και κινητήρων τζετ, έναντι- του ποσού ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα- 1,24 δις δολαρίων.

Το 60% του τιμήματος θα καταβληθεί σε μετρητά και το υπόλοιπο 40% σε κοινές μετοχές της Cadence Design Systems στους μετόχους της BETA CAE Systems ΑΕ. Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2024 και θα συνεισφέρει περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια στα έσοδα του 2024, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικάνικης εταιρείας.

Η ΒΕΤΑ CAE έχει ετήσιο κύκλο εργασιών 90 εκατ. δολάρια και τα προγράμματα που έχει αναπτύξει θεωρούνται συμπληρωματικά των έργων που υλοποιεί η Cadence. Από το 2016 η εταιρεία μετέφερε τη φορολογική της έδρα στη Λουκέρνη της Ελβετίας αλλά διατηρεί την παραγωγική της βάση στο Κάτω Σχολάρι (δήμος Θέρμης), στη Θεσσαλονίκη. Η BETA CAE Systems ΑΕ έχει επίσης 13 θυγατρικές σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Η εταιρεία παράγει λογισμικό επεξεργασίας, προσομοίωσης και διαχείρισης δεδομένων που επιτρέπουν στις βιομηχανίες να ελέγχουν πριν από το στάδιο της παραγωγής, κρίσιμα στοιχεία ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, συμπεριφοράς κινητήρα, μείωσης θορύβου και αεροδυναμικής. Ως αποτέλεσμα ελαχιστοποιούνται οι κίνδυνοι και μειώνεται το κόστος των δοκιμών. Το λογισμικό της χρησιμοποιείται ευρέως για την ανάλυση σχεδίων σε αυτοκινητοβιομηχανίες και αεροδιαστημικές βιομηχανίες, με πελάτες όπως η Honda, η General Motors, η Lockheed Martin, η Renault Group και η Volvo Cars.

H Cadence είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές λογισμικού που χρησιμοποιείται στο σχεδιασμό τσιπ υπολογιστών, βοηθώντας τους κατασκευαστές τσιπ να αποφασίσουν πού θα τοποθετήσουν δισεκατομμύρια τρανζίστορ για να σχηματίσουν πολύπλοκα κυκλώματα. Αλλά τα τελευταία έξι χρόνια, έχει ανοιχτεί σε λογισμικό σχεδιασμού για μεγαλύτερα συστήματα, από πλακέτες κυκλωμάτων μέχρι αεροπλάνα. Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία ανακοίνωσε έναν υπερυπολογιστή που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά στην προσομοίωση του τρόπου με τον οποίο ρέει ο αέρας γύρω από τους κινητήρες τζετ, μεταξύ άλλων χρήσεων.

Η συμφωνία της Cadence έρχεται αφότου ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της εταιρείας, η Synopsys, δήλωσε ότι θα δαπανήσει 35 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει την Ansys.

Keywords
Αναζητήσεις
i-cadence-exagorazei-tin-elliniki-beta-cae-systems-me-124-dis-dolaria--symfonia-orosimo-gia-to-elliniko-epicheirein.htm
Τυχαία Θέματα