Η Zalando αφαιρεί παραπλανητικές ενδείξεις βιωσιμότητας από τα προϊόντα της κατόπιν διαλόγου με την Κομισιόν

Η Zalando θα παρέχει σαφείς πληροφορίες σχετικά με τα περιβαλλοντικά οφέλη των προϊόντων, όπως το ποσοστό των χρησιμοποιούμενων ανακυκλωμένων υλικών.

Κατόπιν διαλόγου με την Κομισιόν και με εθνικές αρχές προστασίας των καταναλωτών, η Zalando δεσμεύτηκε να αφαιρέσει από την πλατφόρμα της τις παραπλανητικές σημαίες και εικονίδια βιωσιμότητας που εμφανίζονται δίπλα σε προϊόντα. Πρόκειται για ισχυρισμούς που ενδέχεται να παραπλανούν τους καταναλωτές όσον αφορά τα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά των προϊόντων. Τα εικονίδια θα αφαιρεθούν στις 15 Απριλίου

2024. Αντ’ αυτών, η Zalando θα παρέχει σαφείς πληροφορίες σχετικά με τα περιβαλλοντικά οφέλη των προϊόντων, όπως το ποσοστό των χρησιμοποιούμενων ανακυκλωμένων υλικών.

Ο Επίτροπος Δικαιοσύνης, κ. Ντιντιέ Ρεντέρς, δήλωσε σχετικά: «Πολλοί καταναλωτές επιθυμούν να καταστήσουν την κατανάλωσή τους πιο οικολογική. Για να το πετύχουν και για να κάνουν πραγματικά βιώσιμες καταναλωτικές επιλογές, είναι σημαντικό να έχουν στη διάθεσή τους αξιόπιστες πληροφορίες. Πρέπει παράλληλα να εμποδίσουμε τους εμπόρους που ενδεχομένως προσπαθούν να επωφεληθούν από τις καλές προθέσεις των καταναλωτών. Χαίρομαι που ένας ηγέτης της αγοράς, όπως η Zalando, πλέον εγκαταλείπει τις πρακτικές αυτές αποφασίζοντας να παράσχει σαφείς και ακριβείς πληροφορίες στους καταναλωτές.»

Keywords
Αναζητήσεις
i-zalando-afairei-paraplanitikes-endeixeis-viosimotitas-apo-ta-proionta-tis-katopin-dialogou-me-tin-komision.htm
Τυχαία Θέματα