Κορονοϊός: Συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών - Στο "τραπέζι" η νέα έξαρση κρουσμάτων

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας και η πορεία διατήρησης ή όχι των μέτρων αναμένεται να συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση των ειδικών.

Σε "συναγερμό" βρίσκονται για μια ακόμα φορά οι επιστημονικές και υγειονομικές Αρχές της χώρας, εξαιτίας της ταχείας κυκλοφορίας της Omicron 2, μιας ιδιαίτερα μεταδοτικής υποπαραλλαγής της μετάλλαξης Omicron του κορονοϊού.

Την Τετάρτη, καταγράφηκαν σχεδόν 24.000 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων δεν αποκλείεται να είναι πολύ μεγαλύτερος.

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας και

η πορεία διατήρησης ή όχι των μέτρων αναμένεται να συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση των ειδικών. Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή συνεδριάζει κάθε Τετάρτη, ωστόσο η χθεσινή συνεδρίαση αναβλήθηκε λόγω προβλήματος υγείας που εμφάνισε μέλος της.

Ένα από τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν στη συνεδρίαση είναι η μείωση των self tests στα σχολεία, από δύο σε ένα την εβδομάδα. Τώρα, οι ειδικοί, θα επανεξετάσουν τη νέα υποτροπή της επιδημίας κορονοϊού.

Οι ειδικοί της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων παρακολουθούν με προσοχή τους «σκληρούς δείκτες», δηλαδή τις νέες εισαγωγές, τους διασωληνωμένους και τους θανάτους, καθώς σε αυτούς αποτυπώνεται η πίεση στο σύστημα Υγείας. Το ζητούμενο είναι αν η επέλαση της Omicron 2 επιβαρύνει τα νοσοκομεία με νοσηλείες και διασωληνώσεις, κάτι που μέχρι στιγμής δεν φαίνεται καθαρά.

Από το τέλος Ιανουαρίου οι δείκτες βρίσκονταν σε φάση υποχώρησης που αποτυπώθηκε έντονα στο τέλος Φεβρουαρίου- αρχές Μαρτίου. Είναι ενδεικτικό ότι στις 12 Φεβρουαρίου οι διασωληνωμένοι ήταν 507 και την Τετάρτη (16/3) είχαν μειωθεί στους 354.

Keywords
Τυχαία Θέματα