Μars Hellas: Ξεπέρασε τα 50 εκατ. ευρώ ο τζίρος

Άνοδος πωλήσεων 15% αλλά υποχώρηση της κερδοφορίας.

Αύξηση πωλήσεων κατά 15% κατέγραψε το 2022 η Mars Hellas.Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις της ξεπέρασαν τα 50,18 εκατ. ευρώ, όταν το 2021 είχαν κυμανθεί περί τα 43,5 εκατ. ευρώ. Τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 1% και ξεπέρασαν τα 19,7 εκατ. ευρώ (19,5 εκατ. ευρώ το 2021), αλλά η εταιρεία γνώρισε πιέσεις στην κερδοφορία της.Ειδικότερα, η εταιρεία

είχε κέρδη μετά φόρων 4,2 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 8,48% σε σχέση με τα 4,6 εκατ. ευρώ του 2021.

Όπως σημειώνει στην οικονομική έκθεση για τη χρήση 2022 η εταιρεία, η κατηγορία της σοκολάτας και της τσίκλας παρουσίασε σημαντική αύξηση, ωθούμενη απο την ανάκαμψη της αγοράς, ενώ παράλληλα η κατηγορία των τροφών ζώων συντροφιάς συνέχισε την ανοδική πορεία των τελευταίων χρόνων. Παράλληλα όμως σημειώνει πως το κόστος προμήθειας και διακίνησης των προϊόντων αυξήθηκε σημαντικά, ενώ οι αυξήσεις των τιμών ήταν χαμηλότερες, καθώς η εταιρεία απορρόφησε σημαντικό ποσοστό του αυξημένου κόστους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του ποσοστού του μικτού περιθωρίου κέρδους και παρά τη συγκράτηση των εξόδων λειτουργίας, τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν. Για το 2023 η εταιρεία αναμένει σταθερή εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών από τη συνεχή βελτίωση του μοντέλου λειτουργίας, εκτιμώντας ωστόσο ότι οι έντονες πληθωριστικές πιέσεις θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τόσο τα κόστη λειτουργίας, προμήθειας και μεταφοράς των προϊόντων, όσο και τον όγκο πωλήσεων, καθώς παρατηρείται μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών.

Η Mars Hellas, με περισσότερο από 40 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά, διαθέτει στην αγορά brands όπως οι σοκολάτες M&M’s, Mars, Snickers, Twix, Maltesers, MilkyWay και Bounty, οι τσίχλες Orbit και 5, οι μασώμενες καραμέλες Skittles, το ρύζι και οι σάλτσες Ben’s Original και, τέλος, οι τροφές κατοικιδίων Pedigree, Whiskas, Sheba, Cesar, Perfect Fit, Kitekat και Catisfactions.

Keywords
Αναζητήσεις
mars-hellas-xeperase-ta-50-ekat-evro-o-tziros.htm
Τυχαία Θέματα