ΠΓ Νίκας: Αύξηση τζίρου αλλά διεύρυνση ζημιών

Στα 71 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών.

Tα 71 εκατ. ευρώ άγγιξε ο τζίρος της ΠΓ Νίκας το 2022, αυξημένος κατά 12 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για άνοδο κατά 20,6% σε σχέση με το 2021, με την εταιρεία να τονίζει πως προέκυψε μέσα από την υλοποίηση του στρατηγικού επιχειρηματικού της πλάνου.

Σημειώνεται πως το 2022, η ΠΓ Νίκας αποχώρησε από το Χρηματιστήριο Αθηνών, ενίσχυσε την κεφαλαιακή της επάρκεια (Αύξηση μετοχικού

κεφαλαίου κατά 1,8 εκατ. ευρώ και υπέρ το άρτιο ποσού 18,6 εκατ. ευρώ), απορρόφησε την ΕΔΕΣΜΑ Μονοπρόσωπη ΑΕΒΕ και την ΑΕΠ Κεφαλαρίου Α.Ε. και ανέπτυξε νέες δραστηριότητες αναφορικά με την πώληση και διανομή και προϊόντων των συνδεδεμένων εταιρειών.

Τον Σεπτέμβριο του 2022 εξαγοράστηκε από την εταιρεία συμμετοχών Bespoke SGA Holdings ΑΕ του Σπύρου Θεοδωρόπουλου και τον Οκτώβριο του ίδιο χρόνου εξόφλησε κοινό ομολογιακό δάνειο υπολοίπου κεφαλαίου 14,6 εκατ. ευρώ με ισόποσο ομολογιακό δάνειο από την Bespoke. Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί πως η εταιρεία διεύρυνε σημαντικές τις ζημιές προ φόρων της που ανήλθαν σε 12,2 εκατ. ευρώ με την εταιρεία να τονίζει πως τα αποτελέσματα του 2022 επηρεάστηκαν από τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές όλων των κρεάτων, που αποτελούν περίπου το 80% του κόστους παραγωγής, και τις υψηλές τιμές βοηθητικών υλών και υλικών συσκευασίας, το υψηλό κόστος ενέργειας και την στρατηγική απόφαση της Nίκας να μην μετακυλήσει την συνολική αύξηση του κόστους στον καταναλωτή.

Όσον αφορά την συνέχεια η εταιρεία τονίζει στις οικονομικές καταστάσεις της πως στόχος της είναι «να ενισχύσει την προϊοντική γκάμα, να αναβαθμίσει τα δίκτυα και να βελτιστοποιεί τις παραγωγικές διαδικασίες προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα να προσφέρει στους καταναλωτές προϊόντα υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας αλλά ταυτόχρονα να εστιάζει στην συγκράτηση του λειτουργικού κόστους». Η ΠΓ Νίκας διαθέτει θυγατρικές σε Σκόπια, Βουλγαρία και Κύπρο καθώς και την ελληνική «Αλλαντικά Μακεδονίας». Ο αριθμός απασχολούμενου προσωπικού κατά την 31/12/2022 ανήλθε σε 415 άτομα.

Keywords
Αναζητήσεις
pg-nikas-afxisi-tzirou-alla-dievrynsi-zimion.htm
Τυχαία Θέματα