«Πνιγμένη» στην αφρικανική σκόνη η χώρα

Απόκοσμη η εικόνα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης το πρωϊ της Τετάρτης

Ακόμη μία ημέρα που οι περισσότερες περιοχές της χώρας, κυρίως στα νότια, δείχνουν απόκοσμες από την αφρικανική σκόνη. Το ξημέρωμα της Τετάρτης 24 Απριλίου, βρίσκει την Αθήνα μέσα σε ένα έντονο και αποπνικτικό κλοιό σκόνης, που ακόμα και η Ακρόπολη

δεν φαίνεται, ενώ και στη Θεσσαλονίκη η σκόνη έχει κάνει την εμφάνισή της.

Χθες η Κρήτη εξαφανίστηκε μέσα στο καφέ πέπλο, εν μέσω θερμοκρασιών κοντά στους 30°C. Απόκοσμο ήταν το σκηνικό από νωρίς σήμερα το πρωί στην πόλη της Καλαμάτας αλλά και σε ολόκληρο τον νομό Μεσσηνίας. Η θερμοκρασία λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι είχε «σκαρφαλώσει» στους 32 βαθμούς Κελσίου, όπου σε συνδυασμό με τον ισχυρό θερμό άνεμο που φυσούσε αλλά και την αφρικανική σκόνη, συνέθεταν μια αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Στην Πάτρα καταγράφηκαν χθες εντυπωσιακές διαφορές σε θερμοκρασία και υγρασία καταγράφηκαν στους δύο σταθμούς του Εργαστηρίου Φυσικής της ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών. Χθες στις 12:00 το μεσημέρι η θερμοκρασία στο Ρίο μετρήθηκε στους 20,3 βαθμούς Κελσίου με σχετική υγρασία 54,9%. Την ίδια στιγμή, ο σταθμός στο Κουκούλι (μέσα στην πόλη της Πάτρας) έδειξε 30,1 βαθμούς Κελσίου με υγρασία 22,2%.

Πηγή: ertnews.gr

Keywords
Αναζητήσεις
pnigmeni-stin-afrikaniki-skoni-i-chora.htm
Τυχαία Θέματα