Στάσσης (ΔΕΗ): Το EBITDA θα αυξηθεί στο 1,7 δισ. το 2024 - Έμφαση στην ανάπτυξη ΑΠΕ

"Η μετοχή μας είναι φθηνή", γι αυτό και επενδύουμε σε αυτή. Το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών συνεχίζεται,  είπε ο Γιώργος Στάσσης στους αναλυτές.

«Το 2023 ήταν άλλη μια κομβική χρονιά για τη ΔΕΗ με ισχυρά αποτελέσματα, πρόοδο στο πλάνο ανάπτυξης των ΑΠΕ, μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος και ολοκλήρωση μιας σημαντικής εξαγοράς που μας δίνει την ευκαιρία να γίνουμε ηγετικός παίκτης καθαρής ενέργειας, κρίσιμων υποδομών και υπηρεσιών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη»,

δήλωσε ο πρόεδρος της επιχείρησης Γιώργος Στάσσης μιλώντας σε 90 και πλέον αναλυτές, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τη χρήση του 2023

«Επαναφέρουμε την διανομή μερίσματος μετά από μια δεκαετία ως αποτέλεσμα του μεγάλου μετασχηματισμού της ΔΕΗ που ξεκίνησε το 2019. Έχουμε πλέον εξασφαλίσει σχεδόν το 70% της ισχύος που απαιτείται για την επίτευξη του στόχου που έχουμε θέσει για την ισχύ σε ΑΠΕ το 2026, μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο υλοποίησης του πλάνου μας. Συνεχίζουμε να αξιοποιούμε την καθετοποιημένη θέση μας η οποία παρέχει ανθεκτικότητα στα αποτελέσματά μας, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει τις επενδύσεις μας στον τομέα των ΑΠΕ. Η στρατηγική που ακολουθούμε έχει αρχίσει να αποδίδει και είμαστε βέβαιοι ότι η υλοποίηση του πλάνου μας θα αυξήσει περαιτέρω την αξία για τους μετόχους, τους πελάτες μας και την κοινωνία», ανέφερε ο κ. Στάσσης.

Η στρατηγική της ΔΕΗ ξεκίνησε να αποδίδει τόνισε ο Γώργος Στάσσης, παρουσιάζοντας τα ορόσημα που πέτυχε η ΔΕΗ το 2023 και που τη βάζουν σε μια νέα πορεία ανάπτυξης και αποδόσεων. Ταυτόχρονα, η ΔΕΗ με 2,8 δισ. ευρώ διαθέσιμες πιστωτικές γραμμές από τις τράπεζες και τα 2,6 δισ. ρευστότητα έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει περαιτέρω την ανάπτυξή της υλοποιώντας σημαντικές επενδύσεις τη διετία 2024-2026.

Η διοίκηση της εταιρείας επισήμανε ότι η ΔΕΗ έχει το περιθώριο για νέες σημαντικές επενδύσεις την επόμενη διετία , καθώς ο δείκτης Net Debt (€bn) / PF EBITDA βρίσκεται στο 2 αρκετά χαμηλότερα από το όριο του 3,5 που έχει θέσει η εταιρεία. Σχετικά με το δανεισμό της σημειώνεται οτι 1,2 δισ. δανείων ωριμάζουν φέτος και αναμένεται ότι θα αναχρηματοδοτηθούν.

Ο πρόεδρος της εταιρείας επιβεβαίωσε τις προοπτικές για το 2024 με εκτίμηση για επαναλαμβανόμενο EBITDA στα €1,7δισ. ενώ η γρήγορη και εξασφαλισμένη για τα επόμενα χρόνια επιτυχής υλοποίηση της ανάπτυξής της στις ΑΠΕ, εγγυάται τη στροφή της στην πράσινη παραγωγή ενέργειας, όπου τα πράσινα EBITDA θα αποτελούν όλο και μεγαλύτερο μέρος της κερδοφορίας της εταιρείας τα επόμενα χρόνια.

Μεγάλη έμφαση δόθηκε στην ανάπτυξη των ΑΠΕ που προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, με παράλληλη μείωση των εκπομπών, σημειώνοντας ότι ήδη έχει εξασφαλιστεί το 70% του στόχου για το 2026. «Η στρατηγική μας έχει ξεκινήσει να αποδίδει» τόνισε, δείχνοντας ότι τα επόμενα χρόνια η εταιρεία θα παρουσιάσει ακόμη καλύτερες αποδόσεις.

Η διοίκηση τόνισε ότι η ΔΕΗ αυξάνει τις επενδύσεις της και κινείται σταθερά ώστε να γίνει ηγετικός παίκτης καθαρής ενέργειας και κρίσιμων υποδομών και υπηρεσιών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ταυτόχρονα η εξαγορά στη Ρουμανία δίνει την ευκαιρία στην εταιρεία να γίνει ηγετικός παίκτης καθαρής ενέργειας, κρίσιμων υποδομών και υπηρεσιών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και εξασφάλισε ήδη όφελος 200 εκ. ευρώ στα pro forma αποτελέσματα λόγω της ελκυστικής αποτίμησης που πέτυχε η ΔΕΗ στη συναλλαγή.

"Η μετοχή μας είναι φθηνή", γι αυτό και επενδύουμε σε αυτή. Το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών συνεχίζεται , είπε ο Γιώργος Στάσσης στους αναλυτές,

Keywords
Αναζητήσεις
stassis-dei-to-ebitda-tha-afxithei-sto-17-dis-to-2024---emfasi-stin-anaptyxi-ape.htm
Τυχαία Θέματα