Σύσκεψη στο Μαξίμου για τις αγροτικές κινητοποιήσεις - Τις επόμενες κινήσεις οργανώνουν οι αγρότες

Στο μεταξύ  στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες, που δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα Κυριακή, αναμένεται ότι θα υπάρξει διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Στη σύσκεψη, στην οποία θα δώσει το «παρών» η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και οι συναρμόδιοι υπουργοί αναμένεται

να τεθούν επί τάπητος οι εξελίξεις γύρω από τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των αγροτών.

«Έχει δείξει η κυβέρνηση τι έχει κάνει για τους αγρότες. Θέλω να τους παρακαλέσω να μην κλείσουν κεντρικές αρτηρίες εθνικών οδών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μια σειρά από 20 παρεμβάσεις των τελευταίων ετών για τον πρωτογενή τομέα. Προφανώς υπάρχουν περισσότερα αιτήματα των αγροτών. Εμείς δεν θα κλείσουμε τα μάτια μας», είναι το μήνυμα που εξέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Στο μεταξύμ στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες, που δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Αγρότες από τα Τρίκαλα προχώρησαν πεζοί σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού στο ύψος του Ζάρκο. Οι παραγωγοί ζητούν άμεσες αποζημιώσεις καθώς σε 40 μέρες ξεκινά η καλλιεργητική περίοδος και όπως υποστηρίζουν δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Με τα αγροτικά τους μηχανήματα έφτασαν οι αγρότες του νομού Λάρισας στην κεντρική πλατεία της πόλης διεκδικώντας την επίλυση μιας σειράς αιτημάτων.

Τα κομβόι ξεκίνησε από διάφορα σημεία έξω από την πόλη και κατέληξε με κορναρίσματα στο κέντρο της Λάρισας.

Χθες αποφασίστηκε, τα αγροτικά μηχανήματα των αγροτών να έρθουν στον αστικό ιστό της πόλης, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο, να καλέσουν τους συναδέλφους τους για ενίσχυση των μπλόκων και ιδιαίτερα στον κόμβο του Πλατύκαμπου όπου συμμετέχουν οι Λαρισαίοι αγρότες.

Υπενθυμίζεται, ότι οι αγρότες της περιοχής συντονίζουν τις κινητοποιήσεις τους μέσω της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων και βρίσκονται σε σχεδιασμό κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τους.

Αναφορικά με τα αιτήματα τους, επικεντρώνονται στο ζήτημα του κόστους παραγωγής, στις καταστροφές στα παρακάρλια από τις πλημμύρες, στις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ κ.α.

Σημειώνεται πως οι αγρότες έχουν αποφασίσει να μείνουν για 24 ώρες στην πλατεία της Λάρισας, οπότε και θα πραγματοποιηθεί νέο συλλαλητήριο.

Την ίδια ώρα, όλο και περισσότερα τρακτέρ από διάφορες περιοχές του νομού κάνουν την εμφάνιση τους και συγκεντρώνονται στον κόμβο του Πλατύκαμπου, δίπλα στην εθνική οδό.

Στον αυτοκινητόδρομο Ε-65 παραμένουν οι αγρότες της Καρδίτσας, που είναι θετικοί στον διάλογο ωστόσο ζητούν να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Στο Δερβένι οι παραγωγοί από την ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά δεν έχουν πρόθεση να προχωρήσουν σε αποκλεισμούς ωστόσο προετοιμάζονται για κάθοδο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στα εγκαίνια της Agrotica. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι αγρότες της Πέλλας.

Οι αγρότες πανελλαδικά προχωρούν σε διαβουλεύσεις για τις επόμενες κινήσεις τους.

Keywords
Αναζητήσεις
syskepsi-sto-maximou-gia-tis-agrotikes-kinitopoiiseis---tis-epomenes-kiniseis-organonoun-oi-agrotes.htm
Τυχαία Θέματα