Στα σκαριά νέο εργαλείο για προσωποποιημένη σύγκριση τιμών ενέργειας στο e-Καταναλωτής

14:26 28/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να εντάξει άμεσα στην πλατφόρμα e-Καταναλωτής νέο εργαλείο προσωποποιημένης σύγκρισης τιμών για την αλλαγή συμβολαίου ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

Συγκεκριμένα εκτιμάται ότι εντός του Φεβρουαρίου ο καταναλωτής θα μπορεί να αξιοποιεί ένα νέο Εργαλείο Σύγκρισης Τιμών (energycost), για τα προϊόντα ρεύματος και φυσικού αερίου, σε μία διαδικασία αλλαγής συμβολαίου.

Η έρευνα που θα γίνεται θα είναι προσωποποιημένη για τη σύγκριση των τιμολογίων καθώς θα υπολογίζονται όλα τα συμπληρωματικά κόστη, «ψιλά γράμματα», προνόμια, ρήτρες, δώρα κ.α. ώστε να έχει

ξεκάθαρη εικόνα ο καταναλωτής για τα κόστη, τα οφέλη και την εξοικονόμηση που θα έχει.

Μιλώντας στο ΑΠΕΜΠΕ, οι υπεύθυνοι της πλατφόρμας e-Καταναλωτής, ανέφεραν πως «η επέκταση λειτουργίας της πλατφόρμας αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της γενικής γραμματείας Εμπορίου για την ενίσχυση της διαφάνειας και της ανταγωνιστικότητας στην αγορά, μέσω της τεχνολογίας».

Μέσα στο 2023, πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι από 25.000 ελέγχους και τα πρόστιμα έφτασαν, περίπου, τα 13,5 εκατομμύρια ευρώ ενώ ήδη προχωράει και η περαιτέρω ενδυνάμωση του ρόλου της ΔΙΜΕΑ (Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς) για ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στους ελέγχους.

Από το υπουργείο Ανάπτυξης εκτιμάται ότι η αναβάθμιση του e-Καταναλωτής, θα καταστεί το κατάλληλο εργαλείο για να αντιληφθεί ο ίδιος ο καταναλωτής τη δύναμη που έχει ως ρυθμιστής της αγοράς.

Σε αυτό το πλαίσιο, σχεδιάζεται η αναβάθμιση και του αριθμού των προϊόντων του e-Καταναλωτής με την επέκτασή τους από τους, περίπου, 1500 κωδικούς σε 3500 κωδικούς – συμπεριλαμβανομένων και των προϊόντων μόνιμης μείωσης τιμής πάνω από το 5% – ενώ θα υπάρξει και η προσθήκη ειδοποιήσεων για τις αλλαγές που γίνονται στις τιμές των προϊόντων που έχει εντάξει ο καταναλωτής στο δικό του το «καλάθι».

Keywords
Αναζητήσεις
sta-skaria-neo-ergaleio-gia-prosopopoiimeni-sygkrisi-timon-energeias-sto-e-katanalotis.htm
Τυχαία Θέματα