Το κακάο είναι πλέον πιο ακριβό από τον χαλκό - Ξεπερνά τα 9.000 δολάρια

Οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά περίπου 60% μόνο αυτόν τον μήνα και έχουν ήδη υπερδιπλασιαστεί φέτος.

Tα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κακάο στη Νέα Υόρκη έκλεισαν στα 9.649 δολάρια ο τόνος, σημειώνοντας κέρδη σχεδόν 8%. Σε όρους δολαρίου, σημείωσαν άνοδο πάνω από 700 δολάρια την ημέρα, διευρύνοντας το άλμα στις τιμές που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα.

Oπως μεταδίδει το Bloomberg, τα προθεσμιακά συμβόλαια στη Νέα

Υόρκη ανέβηκαν για τέταρτη συνεχόμενη μέρα, αυξάνοντας τα κέρδη τους μετά από ειδήσεις σχετικά με τις δυσκολίες χρηματοδότησης στη Γκάνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγό χώρα στον κόσμο.

Η Γκάνα πρόκειται να χάσει την πρόσβασή της σε ένα βασικό χρηματοδοτικό μέσο, καθώς η κρίση στην καλλιέργεια κακάο την έχει αφήσει χωρίς αρκετή παραγωγή για να εξασφαλίσει τα χρήματα. Το Συμβούλιο Κακάο της Γκάνας, η ρυθμιστική αρχή του κλάδου, γνωστή ως Cocobod, βασίζεται στην ξένη χρηματοδότηση για να πληρώσει τους κακοκαλλιεργητές για την παραγωγή τους.

Οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά περίπου 60% μόνο αυτόν τον μήνα και έχουν ήδη υπερδιπλασιαστεί φέτος. Οι κακές συγκομιδές λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και των ασθενειών σε καλλιέργειες στους παραγωγούς της Δυτικής Αφρικής, όπου παράγεται το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου κακάο, και τα ελάχιστα σημάδια ανακούφισης της παραγωγής αλλού έχουν αφήσει τον κλάδο σε δύσκολη θέση.

Η άνοδος του κακάο θα επηρεάσει το κόστος της σοκολάτας καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Τα πασχαλινά αυγά έχουν ήδη ακριβύνει λόγω του περυσινού άλματος των τιμών, ενώ ορισμένοι κατασκευαστές περιορίζουν τα μεγέθη των προϊόντων σοκολάτας.

Keywords
Αναζητήσεις
to-kakao-einai-pleon-pio-akrivo-apo-ton-chalko---xeperna-ta-9000-dolaria.htm
Τυχαία Θέματα