Υπόθεση Folli Follie: Συνεχίζεται σήμερα (19/1) η δίκη

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου θα βρεθούν ξανά οι προφυλακισμένοι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, καθώς και οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοί τους, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για σειρά κακουργημάτων.

Συνεχίζεται σήμερα, 19 Ιανουαρίου, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η εκδίκαση της υπόθεσης των παραποιημένων ισολογισμών της Folli Follie. Το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί αν θα δικαστεί στην παρούσα δίκη Κινέζος κατηγορούμενος, ο οποίος δήλωσε διά συνηγόρου πως επιθυμεί να δικαστεί.

Στο

εδώλιο του κατηγορούμενου θα βρεθούν ξανά οι προφυλακισμένοι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, καθώς και οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοί τους, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για σειρά κακουργημάτων.

Για την υπόθεση της Folli Follie που αφορά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δράση εγκληματικής οργάνωσης, έχουν παραπεμφθεί με βούλευμα συνολικά 13 πρόσωπα εκ των οποίων οι 3 είναι κινεζικής καταγωγής που δρούσαν μέσω του ασιατικού τομέα του Ομίλου. Ένας εξ αυτών έχει αποβιώσει ενώ οι άλλοι δύο δεν έλαβαν κλήση για το δικαστήριο λόγω άγνωστης διαμονής. Ωστόσο ο ένας από αυτούς, που εμπλέκεται σε πράξεις που αφορούν την δράση της εγκληματικής ομάδας μέσω του Χονγκ Κονγκ, δήλωσε διά συνηγόρου πως επιθυμεί να δικαστεί στην παρούσα δίκη και αιτήθηκε τη μετάφραση του κατηγορητηρίου είτε στη μητρική του γλώσσα είτε στην αγγλική. Υπέρ του αιτήματος του αλλοδαπού κατηγορούμενου τάχθηκε μεταξύ άλλων και η υπεράσπιση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, καθώς ο απών φέρεται ως φυσικός αυτουργός σε πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο ίδιος ως ηθικός αυτουργός.

Συζητήσεις έχει προκαλέσει, επίσης, η ανακοίνωση του δικαστηρίου για τις δικασίμους του Φεβρουαρίου που για κάποιους εκ των συνηγόρων κατηγορουμένων θεωρήθηκαν ασφυκτικές και ζήτησαν τη μείωσή τους κάνοντας λόγο για «πίεση» και «διοικητική σκοπιμότητα» με στόχο να έχει ολοκληρωθεί η δίκη πριν από τις 8 Μαρτίου οπότε λήγει το 18μηνο προφυλάκισης του ιδρυτή της FF Group Δημήτρη Κουτσολιούτσου και του γιου του, Τζώρτζη.

Keywords
Τυχαία Θέματα