4+1 μέτρα για το χάος στη Σαμοθράκη!

4+1 μέτρα για το χάος στη Σαμοθράκη!20.08.2019Άρθρα

Οι αποφάσεις αφορούν την ακτοπλοϊκή σύνδεση και βασικά έργα υποδομών στο νησί, όπως οι βελτιώσεις στο οδικό δίκτυο

Μια δέσμη πέντε άμεσων και μόνιμων μέτρων για να αντιμετωπιστεί το χάος με τη διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης αποφάσισε να προωθήσει η κυβέρνηση, ενώ την ίδια ώρα η υπόθεση παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου, έπειτα από μια δίωρη σύσκεψη χθες το μεσημέρι υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και με τη συμμετοχή

των συναρμόδιων υπουργών, αποφασίστηκε να εξασφαλιστεί απρόσκοπτα η τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με την Αλεξανδρούπολη μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου, οπότε και λήγει η παρούσα σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία.

Για να αποφευχθούν οι εικόνες ντροπής της τελευταίας εβδομάδας στη Σαμοθράκη η κυβέρνηση αποφάσισε ως δεύτερο μέτρο να τροποποιήσει το πλαίσιο προκήρυξης των συμβάσεων για τις άγονες γραμμές.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, γίνεται λόγος για βελτιστοποίηση προκειμένου να ναυλώνονται καλύτερα πλοία, ενώ θα συμπεριλαμβάνεται και η δυνατότητα πλοίου αντικατάστασης.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των υποδομών του νησιού αποφασίστηκαν η άμεση έναρξη των εργασιών καθαρισμού και αποκατάστασης των λιμένων Καμαριώτισσας και Θερμών και η επιτάχυνση των έργων εκσυγχρονισμού και αναβάθμισής τους.

Ηδη από χθες διατέθηκαν γι' αυτόν τον σκοπό τα πρώτα κονδύλια από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προς τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης.

Στην ίδια κατεύθυνση αποφασίστηκε να διατεθούν κονδύλια 4.500.000 ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα για την αποκατάσταση ζημιών από τις καταστροφές του Σεπτεμβρίου 2017 και τα οποία αν και είχαν εξαγγελθεί δεν υλοποιήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Το ποσό αυτό έρχεται να προστεθεί στα έργα συντήρησης του οδικού δικτύου, ύψους 3.500.000 ευρώ, που ήδη υλοποιούνται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Eνίσχυση

Ενα από τα ζητήματα που εξετάστηκαν στην κυβερνητική σύσκεψη είναι η ζημιά στην τοπική οικονομία και στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στο νησί με άμεση ενέργεια την προσέλκυση Ρουμάνων τουριστών κατόπιν συνεννόησης του υπουργείου Τουρισμού με το γραφείο του ΕΟΤ στη Ρουμανία.

Ως μακροπρόθεσμη κίνηση ενίσχυσης του τουριστικού εισοδήματος του νησιού θεωρείται η δρομολόγηση νέας ακτοπλοϊκής γραμμής Σαμοθράκης - Αλεξανδρούπολης - Λήμνου.

Μετά τις εξηγήσεις που κλήθηκαν να δώσουν στο υπουργείο Ναυτιλίας οι εκπρόσωποι της εταιρίας για τη διακοπή των δρομολογίων των πλοίων «ΣΑΟΣ» και «ΣΑΟΝΗΣΟΣ», η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης διαβίβασε χθες τον σχετικό φάκελο στον εισαγγελέα Πρωτοδικών της πόλης.

Για επικοινωνιακούς χειρισμούς προκειμένου να καλύψει το φιάσκο της ολιγωρίας και ανικανότητάς της κατηγόρησε την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και την εγκάλεσε ότι ανακοίνωσε γενικολογίες για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού. «Κατόπιν εορτής» τα κυβερνητικά μέτρα, σχολίασε η Ελληνική Λύση.

Keywords
Τυχαία Θέματα