Αιτωλικό: Ιστός αράχνης «κατάπιε» 300 μέτρα βλάστησης

Αιτωλικό: Ιστός αράχνης «κατάπιε» 300 μέτρα βλάστησης19.09.2018Ρεπορτάζ

Αντιμέτωποι με ένα ανατριχιαστικό θέαμα ήρθαν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Αιτωλικού όταν προχθές το βράδυ αντίκρισαν στην ανατολική πλευρά της λιμνοθάλασσας ένα τεράστιο «πέπλο» από ιστούς αράχνης, που είχε καλύψει τα φυτά σε μήκος τουλάχιστον 300 μέτρων.

Οπως λένε οι άνθρωποι που ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή, πρόκειται για πρωτοφανές φαινόμενο, ενώ αναφέρουν ότι σμήνη δίπτερων εντόμων εμφανίστηκαν στο σημείο τις τελευταίες ημέρες. «Πρόσφατα είμαστε μάρτυρες εμφάνισης

υπερπληθυσμού της σκνίπας, ο πληθυσμός της οποίας αυξάνεται υπέρμετρα όταν οι θερμοκρασίες είναι ιδανικές» αναφέρει ο Φορέας Διαχείρισης της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Αιτωλικού, επισημαίνοντας ότι το φαινόμενο θα εξαλειφθεί μόλις ο καιρός αρχίσει να κρυώνει.



«Αναμένεται ότι όταν θα πέσουν οι θερμοκρασίες και θα μειωθεί η αναπαραγωγή της σκνίπας, θα εκλείψουν βαθμιαία και οι αράχνες και οι ιστοί τους θα ξεπλυθούν μετά τις πρώτες δυνατές βροχές» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο φορέας.

Την ίδια ώρα, οι επιστήμονες είναι ιδιαίτερα καθησυχαστικοί και κάνουν λόγο για εποχικό φαινόμενο, το οποίο δεν αποτελεί κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία ούτε είναι επιβλαβές για τη βλάστηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα