Διοικούσε νοσοκομείο με τέσσερα πλαστά πτυχία

Διοικούσε νοσοκομείο με τέσσερα πλαστά πτυχία29.01.2019Πρόσωπα

Καταγγελίες-σεισμός για τη δράση του εκλεκτού του Πολάκη στο Κρατικό Νίκαιας, μετά το πόρισμα Ελεγκτών

Από τη
Ρίτα Μελά

Σοβαρά ερωτήματα προκαλούν οι νέες καταγγελίες για τη δράση του πρώην διοικητή του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας, μετά την αποκάλυψη του πορίσματος του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΔΔ) που είδε το φως

της δημοσιότητας, στο οποίο αναφέρεται ότι έχει τέσσερα πλαστά πτυχία.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ο πρώην διοικητής Δημήτρης Μπούτος, με τα πτυχία «μαϊμού», είχε πλαστογραφήσει και την υπογραφή της προϊσταμένης του Τμήματος Ποιότητας σε έγγραφο για την ανάθεση σε ιδιωτική εταιρία ενός προγράμματος επιμόρφωσης ύψους 19.000 ευρώ. Μάλιστα, η διοικητική υπάλληλος έχει καταθέσει μήνυση από τον Αύγουστο του 2017 εις βάρος του και συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά τον Μάιο του 2018.

Οπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, ο πρώην διοικητής ήταν επιλογή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη (όπως άλλωστε και ο διοικητής του Νοσοκομείου Σαντορίνης, πτυχιούχος της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Πειραιά, που διατηρούσε συνεργείο μοτοσικλετών - βουλκανιζατέρ το 2012).

Ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας ανέλαβε καθήκοντα τον Σεπτέμβριο του 2016 και παραιτήθηκε το Δεκέμβριο του 2018, παρότι τα καθήκοντά του έληγαν τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΕΔΔ. Σε αυτό το διάστημα, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, ο κ. Μπούτος πλαστογράφησε την υπογραφή της προϊσταμένης του Τμήματος Ποιότητας, σε εισήγηση για να αναθέσει με 19.000 ευρώ σε συγκεκριμένη εταιρία το πρόγραμμα επιμόρφωσης των φυλάκων του νοσοκομείου, διάρκειας πέντε ημερών. «Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία από τη συνάδελφο.

Γνωστοποιήθηκε επίσης στο υπουργείο, στη διοίκηση της ΥΠΕ, στο διοικητικό συμβούλιο της Νίκαιας, οι οποίοι κάλυψαν κατ’ επανάληψη τον διοικητή. Ο τέως διοικητής απειλούσε συνεχώς με πειθαρχική δίωξη την προϊσταμένη εάν δεν σιωπήσει» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Επιπλέον η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει τον πρώην διοικητή ότι «παρέτεινε τη μίσθωση του κυλικείου με ανάθεση στον ίδιο επιχειρηματία έως το 2036, αν και η σύμβαση έληγε το 2020. Ο εν λόγω επιχειρηματίας χρωστάει στο νοσοκομείο 350.000 ευρώ από μισθώματα τα οποία συμφώνησε με μία δωρεά 50.000 να συμψηφίσει».

Σε επικοινωνία που είχε η «δημοκρατία» με το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη μάς είπαν ότι «δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο».

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Υγείας, όταν έγινε γνωστό το πόρισμα των επιθεωρητών ζητήθηκε η παραίτηση του πρώην διοικητή, ενώ κινήθηκε από τη διοίκηση του Θριασίου (όπου είναι η οργανική θέση του Δημήτρη Μπούτου) η προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα