Διπλές εισφορές - σοκ έστειλε ο ΕΦΚΑ!

Διπλές εισφορές - σοκ έστειλε ο ΕΦΚΑ! 11.05.2018Παρασκήνιο

Τα ραβασάκια-φωτιά που έλαβαν πάνω από 250.000 ελεύθεροι επαγγελματίες

■ Τι έβγαλε ο συμψηφισμός, ποιοι και πότε καλούνται να πληρώσουν ■ Τι πρέπει να κάνουν όσοι έχουν επιστροφές

Η Θέση μας: ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Διαβάστε επίσης:

►Την «καρατόμηση» Τσιάρα θέλει (!) η Μάρκου►Νέο μπλόκο σε Μπόμπολα στην Κύπρο - Αυτή τη φορά για έργα που αφορούν διαχείριση
απορριμμάτων►Για κακούργημα διώκεται ο οδηγός της μοιραίας νταλίκας που σκόρπισε τον θάνατο στον Κηφισό►Αντιδράσεις από τον ορισμό Ισπανού διαιτητή στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος►Ιράν και Ισραήλ πάτησαν το κουμπί►Όλα τα ονόματα των «γαλάζιων» υποψηφίων στις δημοτικές Τ.Ο.►Φραγγέλιο από Σεραφείμ κατά Σωτηρέλη

ΕΦΚΑ: Διπλές εισφορές-σοκ για χιλιάδες επαγγελματίες

Διπλές εισφορές-σοκ σε εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες επιφύλασσαν τα ειδοποιητήρια του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), τα οποία άρχισαν να αναρτώνται σταδιακά από προχθές το βράδυ και περιλαμβάνουν τόσο τις τρέχουσες εισφορές του μηνός Μαρτίου όσο και τα αποτελέσματα του συμψηφισμού για το 2017.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που κυκλοφόρησαν χθες στην αγορά, ο συμψηφισμός έβγαλε... τσουχτερό λογαριασμό για περισσότερους από 250.000 μη μισθωτούς ασφαλισμένους στον ΕΦΚΑ, καθώς το αποτέλεσμα που προέκυψε ήταν χρεωστικό.

Το υπουργείο Εργασίας και ο ΕΦΚΑ απέφυγαν για άγνωστους λόγους να δώσουν στη δημοσιότητα, ως όφειλαν, στατιστικά στοιχεία, ώστε να γίνει γνωστή η ακριβής αναλογία πιστωτικών και χρεωστικών ειδοποιητηρίων. Το μόνο που έγινε γνωστό είναι ότι από τους περίπου 1.400.000 μη μισθωτούς ασφαλισμένους στον ΕΦΚΑ στην ιστοσελίδα του Υπερταμείου αναρτήθηκαν ειδοποιητήρια εκκαθάρισης για 1.155.534 ασφαλισμένους, διότι εξακολουθεί να υπάρχει εκκρεμότητα με την εκκαθάριση όσων εργάζονται με παράλληλα μισθωτή απασχόληση, αλλά και όσων αμείβονται με δελτία παροχής υπηρεσιών.

Με βάση τα αποτελέσματα του συμψηφισμού, οι μη μισθωτοί ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ θα πρέπει να έχουν υπόψη τα εξής:

• Οσοι έχουν πιστωτικό υπόλοιπο από 50,01 ευρώ και άνω θα μπορούν να το εισπράξουν εφάπαξ στον τραπεζικό τους λογαριασμό εντός διμήνου από την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης, δηλαδή έως το τέλος Ιουνίου.
Εναλλακτικά, το πιστωτικό υπόλοιπο μπορεί να παραμείνει στον λογαριασμό του ασφαλισμένου, ώστε να συμψηφιστεί με ασφαλιστικές εισφορές επόμενων μηνών, εφόσον υποβληθεί σχετικό αίτημα έως τις 31 Μαΐου, είτε διαδικτυακά, μέσω των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών ΕΦΚΑ, είτε στις Περιφερειακές Υπηρεσίες Μη Μισθωτών ΕΦΚΑ. Μετά την πάροδο της προθεσμίας υποβολής της αίτησης το εναπομείναν πιστωτικό υπόλοιπο θα πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων που δεν έχουν υποβάλει σχετική αίτηση. Για συμπλήρωση του Αριθμού Τραπεζικού Λογαριασμού (ΙΒΑΝ) έχει δημιουργηθεί Ηλεκτρονική Υπηρεσία.
• Πιστωτικό υπόλοιπο έως 50,00 ευρώ δεν εισπράττεται, αλλά θα συμψηφιστεί με επόμενη τρέχουσα εισφορά.
• Οσοι έχουν χρεωστικό υπόλοιπο, που σημαίνει ότι το 2017 πλήρωσαν λιγότερες εισφορές από αυτές που αντιστοιχούσαν στο εισόδημά τους, θα πληρώσουν το επιπλέον ποσό που τους αναλογεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να είναι πληρωτέα έως τις 31 Μαΐου και την πέμπτη και τελευταία δόση πληρωτέα έως τις 28 Σεπτεμβρίου.
• Οι εισφορές για τον Μάρτιο του 2018 θα πρέπει να πληρωθούν από όλους έως τις 18 Μαΐου.

Keywords
Τυχαία Θέματα