Εξαρθρώθηκε κύκλωμα κοκαΐνης

Είχε απλώσει τα «δίχτυα» του ακόμα και στη Σαντορίνη, όπου συνελήφθη μέλος της εγκληματικής οργάνωσης

Δεκάδες «πελάτες» στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας είχε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης, που εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Βόλου, ενώ είχε απλώσει τα δίχτυα του ακόμα και στη Σαντορίνη, όπου συνελήφθη μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου είχαν πληροφορίες πως τα μέλη της σπείρας

που έκαναν πολυτελή ζωή με ποτά και τζόγο, αν και ήταν άνεργοι, πουλούσαν εδώ και τρεις μήνες τη λευκή σκόνη σε δεκάδες τοξικοεξαρτημένα άτομα. Επειτα από πολυήμερη έρευνα έφτασαν στα ίχνη του αρχηγού και των συνεργών του, κάνοντας έφοδο το περασμένο Σάββατο σε έξι σπίτια σε περιοχές της Μαγνησίας, όπου συνελήφθησαν δύο 25χρονοι, ένας 22χρονος, ένας 45χρονος Ελληνας και ένας 26χρονος Αλβανός.

Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση στη Σαντορίνη, όπου συνελήφθη το έκτο μέλος των διακινητών κοκαΐνης. Επίσης, συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου ένας 42χρονος Αλβανός και μία 22χρονη Ελληνίδα, «πελάτες» της σπείρας. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 45 «πελάτες», εκ των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί οι 34, κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Ομως δεν συνελήφθησαν, γιατί δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Από την προανάκριση, προέκυψε πως αρχηγός της σπείρας είναι ένας 25χρονος από τους συλληφθέντες, ο οποίος έχει απασχολήσει ξανά τις αστυνομικές Αρχές, έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και αποφυλακίστηκε πριν από έναν χρόνο. Ανάμεσα στους συλληφθέντες, περιλαμβάνεται η 42χρονη μητέρα του, η οποία φέρεται ότι είχε ρόλο αποθηκάριου των ναρκωτικών. Ο 25χρονος διηύθυνε την οργάνωση σε συνεργασία με τον συνομήλικο υπαρχηγό του και το μέλος της σπείρας που συνελήφθη στη Σαντορίνη, ενώ οι υπόλοιποι είχαν περιφερειακό ρόλο.

Τα κέρδη τους από την πώληση της κοκαΐνης υπολογίζονται σε 65.000 ευρώ. Στις κατ’ οίκον έρευνες, που έγιναν σε έξι σπίτια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 424,84 γραμμάρια κοκαΐνη, 1.453,20 γραμμάρια κάνναβη, πέντε ζυγαριές, 25.260 ευρώ και ένα αυτοκίνητο. Το μεγαλύτερο μέρος των ναρκωτικών εντοπίστηκε στο πατάρι του μπάνιου του σπιτιού της μητέρας του 25χρονου αρχηγού της σπείρας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σήμερα σε ανακριτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εξαρθρώθηκε, ΐνης,exarthrothike, ΐnis