Ηρεμολόγιο Δευτέρας 16/10/2023

● Ο Douglas Murray είναι ένας από τους πιο γνωστούς συντηρητικούς συγγραφείς και σχολιαστές στη Βρετανία.

● Το 2017 κυκλοφόρησε το βιβλίο του με τίτλο «The Strange Death of Europe: Immigration, Identity, Islam» (Ο παράξενος θάνατος της Ευρώπης: Μετανάστευση, Ταυτότητα, Ισλάμ), το οποίο προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στο κοινό. Οι δεξιοί, συντηρητικοί, εθνικιστές και παραδοσιοκράτες το λάτρεψαν και οι υπόλοιποι το μίσησαν.

Προσκληθείς να μιλήσει στον ανεξάρτητο τηλεοπτικό σταθμό Talk Tv, ερωτήθηκε αν είναι λογικό να υπάρξει από την πλευρά του Ισραήλ μια «ανάλογη και ηθική» αντίδραση για το τρομοκρατικό χτύπημα της Χαμάς.

● Ο Douglas Murray απάντησε: «“Αναλογία, αναλογικότητα”. Το ακούω συνέχεια τις τελευταίες ημέρες. Αυτή είναι μια βρετανική επινόηση. Σπάνια υπάρχει αναλογικότητα στις συγκρούσεις. Αν όμως αποφασίζαμε ότι θα έπρεπε να έχουμε αυτό το φετίχ της αναλογικότητας, τότε αυτό θα σήμαινε ότι ως αντίποινα για ό,τι διέπραξε η Χαμάς το Σάββατο οι Ισραηλινοί θα έπρεπε να εντοπίσουν ένα μουσικό φεστιβάλ στη Γάζα και να βιάσουν ακριβώς τον αριθμό των γυναικών που βίασε η Χαμάς το Σάββατο και να σκοτώσουν ακριβώς τον αριθμό των νέων ανθρώπων που σκότωσε η Χαμάς το Σάββατο. Θα έπρεπε να βρουν μια πόλη με ακριβώς το ίδιο μέγεθος με τη Σντερότ και να σιγουρευτούν ότι θα πάνε πόρτα πόρτα για να σκοτώσουν ακριβώς τον σωστό αριθμό μωρών που σκότωσε η Χαμάς στη Σντερότ το Σάββατο και να πυροβολήσουν στο κεφάλι ισάριθμους ηλικιωμένους συνταξιούχους. Η αναλογικότητα στις συγκρούσεις είναι ανέκδοτο».

● Και αν η αναλογικότητα στις συγκρούσεις είναι «ανέκδοτο», σύμφωνα με τον Douglas Murray, φαντάσου πόσο πιο μεγάλο ανέκδοτο είναι η κατηγορία για υπέρβαση ορίων αμύνης, που αποδίδεται σε όσους πολίτες τολμούν και αμύνονται (με ό,τι βρουν μπροστά τους) όταν μπουκάρουν ληστές στις οικίες τους.

π

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ηρεμολόγιο Δευτέρας 16102023,iremologio defteras 16102023