Ηρεμολόγιο Πέμπτης 12/10/2023

● Η νοημοσύνη και το πολιτικό ταλέντο του Κώστα Μπακογιάννη αποτυπώνονται με εξαιρετικά μεγάλη ακρίβεια στην εικόνα αλλά και στην οσμή της πόλης όπου έχει δημαρχέσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

● Η εγκληματικότητα, τα γκράφιτι, τα τσαντιρομάγαζα του κέντρου, που πουλάνε από σάπια λαχανικά μέχρι τηλεκάρτες, παντόφλες και σώβρακα, η οσμή των ούρων και των κοπράνων που κυριαρχούν σε πολλές περιοχές των Αθηνών, οι μπούρκες και τα φέσια, η μπίχλα και η υποβάθμιση είναι σημάδια από τα αποτελέσματα της υπερψήφισης των… γονιδίων

των πάλαι ποτέ «κραταιών» πολιτικών «τζακιών».

● Κι όποιος ψηφίζει τζάκια λαμβάνει τα προϊόντα των τζακιών. Δηλαδή, στάχτες.

● Ο Κώστας Μπακογιάννης, κάνοντας ακούσιο χιούμορ, είπε στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του Σκάι ότι «η Αθήνα σε πέντε χρόνια θα είναι ευρωπαϊκή πόλη».

● Από άνθρωπο που δεν μπορούσε καλά καλά να αντιληφθεί πώς φοριέται σωστά η μάσκα δεν μπορείς να περιμένεις και άψογη χρήση της γλώσσας.

● Η Αθήνα δεν θα γίνει ευρωπαϊκή πόλη. Εδώ και χιλιετίες ΕΙΝΑΙ η καρδιά του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Αποστολή ενός επιτυχημένου, ικανού δημάρχου είναι η Αθήνα να θυμίζει -σε όψη, οσμή και υποδομές- ευρωπαϊκή πόλη. Αυτό μπορεί ασφαλώς να γίνει, αλλά με άλλον δήμαρχο.

● Επίσης, ο κ. Μπακογιάννης στην ίδια τηλεοπτική εμφάνισή του προσπάθησε να κρύψει το γεγονός ότι η πλειοψηφία των εκλογέων τού γύρισε την πλάτη, λέγοντας: «Οταν έχεις συγκεντρώσει ένα ποσοστό αντίστοιχο με αυτό του 2019, εγώ αυτό το εκλαμβάνω ως μία πολύ μεγάλη αναγνώριση του έργου μας, αλλά και μία μαζική επιβεβαίωση του προγράμματός μας για τα επόμενα πέντε χρόνια».

● Παρέλειψε να πει ότι το 2019, στον πρώτο γύρο, πήρε 88.921 ψήφους και τώρα 57.800. Ητοι, 31.121 λιγότερες. Μέσα σε τέσσερα χρόνια έχασε το 34,9% των ψήφων του. Σ’ αυτές τις εκλογές το ποσοστό του έφτασε το 41,35%, επειδή εκτοξεύτηκαν τα ποσοστά της… αποχής.

● Αυτά τα ολίγα για την «αποδοχή» της δημαρχεσίας του Μπακογιάννη..

π

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ηρεμολόγιο Πέμπτης 12102023,iremologio pebtis 12102023