Ηρεμολόγιο Τετάρτης 04/10/2023

● Εχει δει κανείς ή καμιά από εσάς τον Βορίδη, τον Αδωνι, τον Πλεύρη τζούνιορ; Αν τους είδατε, για κάντε τους, βρε ψυχές, μια ερώτηση, μπας και απαντήσουν: Από πού προμηθεύονται το αμίλητο νερό;

● Από πού ψωνίζουν το ελιξίριο «Μουγκαφών» και δεν έχουν πει «κιχ» για κάτι που άπτεται του -όχι και τόσο μακρινού- παρελθόντος τους; Ως παρελθόν εννοείται η χονδρική και λιανική πώληση εθνικοφρονικής παρλάτας και ευσεβισμού στο εύπιστο καταναλωτικό (συγγνώμη, εκλογικό ήθελα να γράψω) κοινό.

● Η σιωπή των τριών αφορά την επαναφορά της έπαρσης της ελληνικής σημαίας και της απαγγελίας του εθνικού

ύμνου μας και πάλι στα δημοτικά σχολεία.

● Το ζήτησε ο Νατσιός του κόμματος Νίκη στη Βουλή και η αλαζών (όλα τα χαμηλοτάβανα πνευματικά οικοδομήματα είναι σπατουλαρισμένα με αλαζονεία) υφυπουργός Παιδείας είπε νέτα σκέτα «όχι».

● Στην ασυνάρτητη απάντησή της μίλησε για «συμπεριληπτικό σχολείο», για ορθολογισμό, ιστορική αλήθεια «πέρα από εξωραϊσμούς ή όποιες εθνικιστικές εξάρσεις» και για άλλους νεοφιλελέ κοπανιστούς αγέρες.

● Ως γαρνιτούρα της άρνησής της (δηλαδή του ιδίου του Μητσοτάκη) στην επαναφορά της έπαρσης της ελληνικής σημαίας και της απαγγελίας του εθνικού ύμνου στα δημοτικά σχολεία έβαλε, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, και το ακόλουθο:

● «Δεν ξέρω αν θέλετε εσείς να γυρίσετε τη χώρα μας στο χθες. Ο καθένας έχει τις προτεραιότητές του και εμείς θέλουμε η Ελλάδα μας να πάει μπροστά».

● Δηλαδή, το να λένε τα παιδιά τον εθνικό ύμνο κάθε πρωί και να βλέπουν τη σημαία μας να υψώνεται στον ουρανό είναι το χθες. Το αύριο, μάλλον, είναι η ημισέληνος στην Ακρόπολη.

● Γιατί δεν κάνουν μια τοποθέτηση αντρίκεια και συγκεκριμένη πάνω σε αυτό το ζήτημα οι Βορίδης, Πλεύρης και Γεωργιάδης;

π

Keywords
Τυχαία Θέματα