Και με τρακτέρ είπαν «όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών

Και με τρακτέρ είπαν «όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών21.01.2019Πρόσωπα

Και αποκλεισμός την ημέρα της συζήτησης

Στο πλευρό των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που βρέθηκαν στην καρδιά της Αθήνας, την πλατεία Συντάγματος, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε χθες το μεγαλειώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, στάθηκαν αγρότες της βόρειας Ελλάδας. Οι αγρότες από νωρίς το πρωί της Κυριακής βρέθηκαν στο τελωνείο των Ευζώνων, στα σύνορα Ελλάδας

και πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, παρέταξαν τα περίπου 20 τρακτέρ τους και διαμαρτυρήθηκαν για την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι αγρότες από το Κιλκίς και την Αξιούπολη αρχικά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Πολυκάστρου Κιλκίς και το μεσημέρι με τα τρακτέρ τους κινήθηκαν προς τον συνοριακό σταθμό Ευζώνων. Οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία δεν εμπόδισαν την κυκλοφορία των οχημάτων. Στη συνέχεια προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία εκφράζοντας τη συμπαράστασή στους πολίτες που διαδήλωναν στην Αθήνα. Οι αγρότες ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να αποκλείσουν με τα τρακτέρ τους την κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή την ημέρα που θα συζητείται στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή χθες το πρωί βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν μπλόκο με δύο κλούβες περίπου 500 μέτρα πριν από τον τελωνειακό σταθμό των Ευζώνων. Οπως ανέφεραν οι αγρότες, ήθελαν πολύ να βρεθούν στο συλλαλητήριο, ωστόσο διάφοροι λόγοι δεν τους επέτρεψαν να μετακινηθούν και επέλεξαν αυτόν τον τρόπο για να διαμαρτυρηθούν για την εκχώρηση του όρου «Μακεδονία».

Keywords
Τυχαία Θέματα