«Λέει ψέματα! Το 2014 μου ζήτησε να κατέβω για δήμαρχος»

«Λέει ψέματα! Το 2014 μου ζήτησε να κατέβω για δήμαρχος»19.04.2019Παρασκήνιο

Π. Κόκκαλης: Να μιλάει πιο συχνά για να καταλάβει ο κόσμος τον χαρακτήρα του

Σε υψηλούς τόνους και με βαρύτατους χαρακτηρισμούς απάντησε ο Πέτρος Κόκκαλης στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «ψεύτη» τον επιχειρηματία, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι το 2014 του είχε προτείνει να κατέβει για υποψήφιος δήμαρχος. Μάλιστα, όπως είπε, την πρόταση του είχε μεταφέρει ο μετέπειτα υποψήφιος

και νυν δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης.

«Είμαι σοκαρισμένος από τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη συμμετοχή στα κοινά ο κ. Μαρινάκης. Είναι σοκαριστική εμπειρία να τον ακούς. Πρέπει πολύ συχνά να βγαίνει στα ΜΜΕ να ακούει ο κόσμος τις απόψεις του και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται την πολιτική ζωή» είπε και, συνεχίζοντας στους ίδιους τόνους, πρόσθεσε: «Οσον αφορά αυτό που είπε για μένα, έχει σημασία να πω την αλήθεια στον κόσμο του Πειραιά και, αν θέλει, ας βγει να με διαψεύσει. Ο κ. Μαρινάκης είναι ψεύτης. Οπως τσακώνεται με όλο τον κόσμο, κάποια στιγμή τσακώθηκε και με τον κ. Μιχαλολιάκο και μου ζήτησε τον Φεβρουάριο του 2014 να είμαι υποψήφιος δήμαρχος. Μου μετέφερε την πρόταση μέσω του Γιάννη Μώραλη που εργαζόταν τότε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και είμαστε φίλοι. Του ζήτησα δύο μέρες να το σκεφτώ, αλλά άμεσα αποφάσισα ότι, παρότι είναι σπουδαίο να είσαι δήμαρχος Πειραιά, δεν είμαι διατεθειμένος να είμαι δοτός δήμαρχος με ένα δημοτικό συμβούλιο εκλεγμένο από τον κ. Μαρινάκη».

Ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε στον Ολυμπιακό υπονοώντας ότι ο σύλλογος του Πειραιά και οι φίλαθλοί του γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τον επιχειρηματία για τους δικούς του σκοπούς και επιδιώξεις. «Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλο μέγεθος, αλλά καμιά φορά παίζουν ρόλο και οι άνθρωποι. Κανένας δεν είναι μεγαλύτερος από τον Ολυμπιακό, θα μας κρίνει όλους η Ιστορία. Ο ίδιος, όπως είπε, έχει τον δημοσιογραφικό οργανισμό Μαρινάκη, έχει και καινούργιο κανάλι, έχει πάρα πολλά παπαγαλάκια που χρησιμοποιεί. Πρέπει όμως να τον παρακαλέσω να βγαίνει πιο συχνά στα ΜΜΕ, για να καταλάβει και ο κόσμος τον χαρακτήρα του».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πέτρος Κόκκαλης έπεσε θύμα κλοπής, όπως διαπίστωσε ο ίδιος λίγο μετά το τέλος της συνέντευξής του στην ΕΡΤ. Πάντως, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε την κατάσταση με χιούμορ, ανεβάζοντας στο facebook το εξής: «Μου σπάσανε το τζάμι του αυτοκινήτου και μου πήρανε την τσάντα! Φταίει η Δούρου, αλλά σε περίπτωση που βρεθεί το τετράδιο με τις σημειώσεις μου (ένα μαύρο), πλιζ ίνμποξ».

Keywords
Τυχαία Θέματα