Ο Ελ Κααμπί ήρθε από τον πάγκο και χάρισε το τρίποντο στον Ολυμπιακό κόντρα στον ψυχωμένο Αστέρα

Λυτρωτής Αγιούμπ

Το… άστρο του Αγιούμπ Ελ Κααμπί έλαμψε ξανά, ο οποίος, ερχόμενος από τον πάγκο, οδήγησε με δύο γκολ (79′, 87′) τον Ολυμπιακό στη νίκη με ανατροπή (2-1) επί του αξιόμαχου Αστέρα Τρίπολης στο κεκλεισμένων των θυρών «Γ. Καραϊσκάκης».

Από τον Χάρη Δάντση

Ο Μαροκινός φορ, σκοράροντας για πέμπτο διαδοχικό παιχνίδι, έφτασε

τα 12 γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα στο πρωτάθλημα και τα 19 συνολικά στη σεζόν. Με πέντε αλλαγές σε σχέση με τον ευρωπαϊκό αγώνα με τη Φερεντσβάρος στη Βουδαπέστη παρέταξε την ομάδα του Πειραιά ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, δίνοντας για πρώτη φορά φανέλα βασικού στον Καμπράλ.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ψάχνοντας το γρήγορο γκολ. Στο 6′ ο Ναβάρο βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ, ενώ καλή στιγμή είχε με κεφαλιά και στο 17′. Ο Φορτούνης απείλησε στο 32′, με τους Αρκάδες που έβγαιναν ταχύτατα στις αντεπιθέσεις να χάνουν τεράστια ευκαιρία για να προηγηθούν με τον Γιαμπλόνσκι, στον οποίο είπε «όχι» ο Πασχαλάκης στο 40′. Στο 43′ ακυρώθηκε κι άλλο γκολ των Πειραιωτών για χέρι του Ιμπόρα, που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας από σουτ του Ναβάρο και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Γιαμπλόνσκι άνοιξε το σκορ για τον Αστέρα στο 45′, εκμεταλλευόμενος μια στιγμή αδράνειας στα δεξιά της αντίπαλης άμυνας!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μεντιλίμπαρ «επιστράτευσε» Τσικίνιο, Ποντένσε, Ελ Κααμπί αλλά και τον Βέζο. Το σκηνικό δεν άλλαξε, με τους «ερυθρολεύκους» να έχουν τον έλεγχο και να πιέζουν για την ισοφάριση. Αυτή ήρθε για την ομάδα του Πειραιά με πέναλτι του Ελ Κααμπί στο 79ο λεπτό. Η παράβαση δόθηκε ύστερα από τσεκάρισμα του VAR για μαρκάρισμα στον Ποντένσε στο 75′ κι ενώ στην εξέλιξη της φάσης σκόραρε ο Ελ Κααμπί, αλλά δεν μέτρησε, καθώς ήταν εκτεθειμένος. Ο Μαροκινός «ξαναχτύπησε» στο 87′, αξιοποιώντας την ασίστ του Ορτα, έπειτα από έξοχο τακουνάκι του Ποντένσε, κάνοντας την ανατροπή 2-1 για τον Ολυμπιακό. Στις καθυστερήσεις μεγάλες ευκαιρίες έχασαν και οι Γιόβετιτς (90’+3′), Ποντένσε (90’+5′).

Διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν (46′ Βέζο), Κάρμο, Ρίτσαρντς, Ιμπόρα (57′ Ελ Κααμπί), Εσε (46′ Τσικίνιο), Ορτα, Φορτούνης, Καμπράλ (46′ Ποντένσε), Ναβάρο (79′ Γιόβετιτς).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Ατιένζα, Χριστόπουλος, Χουχούμης (90′ Αλβαρεζ), Καρμόνα, Αλάγκμπε, Γιαμπλόνσκι (71′ Γκος), Ζουγλής (71′ Παλάσιος), Κρεσπί, Σίτο (59′ Καλτσάς), Μάντζης (59′ Μιριτέλο).

Keywords
Τυχαία Θέματα