«Οχι» και της Ελβετίας στο Μεταναστευτικό!

«Οχι» και της Ελβετίας στο Μεταναστευτικό!23.11.2018Ειδήσεις

Ακόμη μία χώρα (μετά την Αυστραλία, την Αυστρία, τη Βουλγαρία, την Εσθονία, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, την Κροατία, την Ουγγαρία, την Πολωνία και την Τσεχία) ήρθε να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των χωρών...

...που αποφάσισαν να μην υπογράψουν το Σύμφωνο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Ασφαλή, Ομαλή και Τακτική Μετανάστευση. Στόχος του εν λόγω

συμφώνου είναι η ρύθμιση των μεταναστευτικών ροών σε διεθνές επίπεδο, η προστασία των μεταναστών από την εκμετάλλευση και η υποστήριξή τους έως ότου ορθοποδήσουν και στήσουν μια νέα ζωή πίσω στην πατρίδα τους.

Η ελβετική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι δεν θα λάβει μέρος στη διάσκεψη που θα διεξαχθεί στο Μαρόκο στις αρχές του επόμενου μήνα, όπου η αρχική πρόβλεψη ήταν μια κοινή, καθολική συμφωνία.

Δηλώνοντας ότι «επιθυμεί να αναβάλει την οριστική απόφασή της ως την αποπεράτωση του κοινοβουλευτικού διαλόγου», η κυβέρνηση δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπογράψει κάποια στιγμή στο μέλλον.

Σχολιάζοντας τη νέα αποχώρηση, η πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ Μαρία Φερνάντα Εσπινόσα τόνισε ότι κατανοεί πως ορισμένες χώρες δεν είναι «έτοιμες» να κυρώσουν το σύμφωνο, εξέφρασε όμως την ελπίδα να αλλάξουν γνώμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα