Παραλύει αύριο η χώρα λόγω 24ωρης απεργίας

Παραλύει αύριο η χώρα λόγω 24ωρης απεργίας29.05.2018Ρεπορτάζ

Πώς θα κινηθούν οι συγκοινωνίες

Παραλύει αύριο η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με αφορμή τις συνεχιζόμενες καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας, της υπερφορολόγησης που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Τα λεωφορεία

-συμπεριλαμβανομένων των γραμμών Express Αεροδρομίου- και τα τρόλεϊ θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Χειρόφρενο θα τραβήξουν τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, ενώ δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο. Επίσης, δεμένα θα είναι τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας, ενώ τρίωρη στάση εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Στην αυριανή κινητοποίηση συμμετέχουν και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς τα διοικητικά συμβούλια των συνεργαζόμενων ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 6 αύριο το πρωί έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης.

Συγκεντρώσεις

Οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προγραμματίζουν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί. Ξεχωριστή συγκέντρωση, στις 10.30, στην Ομόνοια έχει εξαγγείλει το ΠΑΜΕ. Σε ανακοίνωσή της για την απεργία, η ΓΣΕΕ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η συνεχής επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών αντικατοπτρίζει μια ανεξέλεγκτα καθοδική πορεία που κάποιοι κάνουν ότι δεν τη βλέπουν», ενώ η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι η έξοδος από τα Μνημόνια ακυρώνεται από τις δηλώσεις των δανειστών για αυξημένη εποπτεία και μετά τον Αύγουστο του 2018, ενώ καταρρέει πλήρως από τα μέτρα που ήδη έχουν ψηφιστεί ως το 2022 και άλλα που προβλέπονται ως το 2060.

Keywords
Τυχαία Θέματα