Ρημάζει το κτήμα στο Τατόι

Ρημάζει το κτήμα στο Τατόι28.03.2019Ρεπορτάζ

Πλήρης αδιαφορία από την Πολιτεία, την ώρα που βάνδαλοι εισβάλλουν ανενόχλητοι και λεηλατούν τα πρώην βασιλικά ανάκτορα

Στόχος θρασύτατων βανδάλων έγιναν ακόμη μία φορά τα κτίσματα στα πρώην βασιλικά ανάκτορα του Τατοΐου, ενώ την ίδια στιγμή η πρόσφατη κακοκαιρία έχει αφήσει πίσω της μεγάλες καταστροφές. Το σωματείο Φίλοι Κτήματος Τατοΐου καταγγέλλει την πλήρη αδιαφορία της Πολιτείας για την άλλοτε εμβληματική θερινή κατοικία της βασιλικής οικογένειας και ζητεί να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε

το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου, «πριν από λίγες εβδομάδες άγνωστοι αφαίρεσαν πάνω από την είσοδο του διευθυντηρίου το πορσελάνινο πλακάκι με το έμβλημα του βασιλέως Γεωργίου που έστεκε εκεί για χρόνια». Ταυτόχρονα, οι Φίλοι Κτήματος Τατοΐου σημειώνουν πως με τους ισχυρούς ανέμους, λεύκα έπεσε πάνω στο ετοιμόρροπο κτίριο του οινοποιείου και γκρέμισε μέρος του μεσαίου και πλάγιου τοίχου του κτιρίου. Μάλιστα, σημειώνουν πως θρασύτατοι άγνωστοι παραβίασαν και την πόρτα του κτιρίου του τυροκομείου, η οποία και ασφαλίστηκε από τους αστυνομικούς της φρουράς Τατοΐου.



Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Η συνεχιζόμενη αδιαφορία της Πολιτείας να προστατεύσει το Τατόι μάς γεμίζει όλους οργή και θλίψη. Σε λίγα χρόνια, αν δεν ανακοπεί αυτή η κατάσταση δεν θα έχει μείνει τίποτα όρθιο στο κτήμα». Μάλιστα, το σωματείο σημειώνει πως εξακολουθεί να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα τόσο με την υποστελέχωση της φρουράς του κτήματος όσο και με την έλλειψη περιπολικού αυτοκινήτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώην βασιλικό κτήμα στο Τατόι το τελευταίο διάστημα έχει αφεθεί έρμαιο λεηλασιών και καταστροφών, με ευθύνη της Πολιτείας.



Η άλλοτε εμβληματική κατοικία της βασιλικής οικογένειας και τα υπόλοιπα ιστορικά κτίρια της δημόσιας πλέον έκτασης χρόνο με τον χρόνο καταρρέουν και κινδυνεύουν να μετατραπούν σε σωρούς ερειπίων. Πέραν της ιστορίας του, το κτήμα αποτελεί και έναν μοναδικό πνεύμονα πρασίνου και ένα παραδεισένιο περιβάλλον, μόλις 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα